Sedm tipů, jak se stát influencerem

7. 10. 2024 | Stojí za přečtení
jak se stát influencerem

Jako influencer si můžete přijít na slušné peníze. Zároveň získáte prostor, kde můžete popustit uzdu kreativitě. Jak se tedy stát influencerem a uspět v on-line světě?

Vymyslete koncept

Pokud si nejste jistí, na co byste se měli zaměřit, zkuste sepsat seznam témat, která vás zajímají. Následně okruh zužte až najdete nějaký originální koncept. Druhou variantou je věnovat se populárnímu tématu, ale nabídnout neotřelý pohled nebo zpracování. Důležité hlavně je, aby vás bavilo. Jedině tak své nadšení předáte dál a lidé se k vaší tvorbě budou rádi vracet.

Využívejte SEO

Kvalitní obsah je jedna věc, ale musíte ho k lidem dostat. Algoritmy fungují záhadnými způsoby, ale můžete jim pomoct používáním SEO. To je zjednodušeně řečeno používání klíčových slov, které umožní, aby se vaše videa dala snadněji vyhledat. Klíčová slova můžete použít například v názvu videa, nebo do popisu přidat hashtagy.

Pravidelně sledujte návštěvnost a komentáře u jednotlivých příspěvků, abyste zjistili, co vaše publikum zajímá víc a co míň, a podle toho uzpůsobujte budoucí obsah. Sledujte také trendy a nebojte se inspirovat něčím, co zrovna frčí.

Spolupráce, která dává smysl

Hlavním zdrojem příjmů influencerů jsou sponzoři. Nebojte se být sami aktivní a oslovit značky, které jsou vám blízké. Ideálně byste měli spolupracovat se těmi značkami, které nějakým způsobem dávají smysl v kontextu vaší tvorby. Spolupráce se značkami se nejlépe domlouvá, pokud je patrné zaměření vaší tvorby i cílové publikum.

Vyhoření k práci patří

Stejně jako v jakékoliv jiné profesi, také influenceři dřív nebo později čelí únavě ze své práce a případně i syndromu vyhoření. Dobrá zpráva je, že nejde o konec světa a nemusí následovat mazání veškerého obsahu na sociálních sítí.

Pokud začnete pociťovat, že vás vytváření příspěvků vyčerpává, nebojte se dát si zaslouženou přestávku a znovu načerpat motivaci a nápady. Dokonce i ti nejnadanější tvůrčí lidé se občas unaví a potřebují pauzu. Pokud si jednou za čas pořádně odpočinete, vrátíte se k tvorbě plní energie, pozitivně se to podepíše na kvalitě vašich příspěvků a vaši fanoušci to ocení.

Kritice se nevyhnete

Když něco zveřejníte na internetu musíte se smířit s tím, že kritice neuniknete. Influenceři by proto měli mít tak trochu hroší kůži a nenechat se hned rozhodit, když někdo roznese na kopytech jejich pracně vytvořené dílo.

Kritika může být konstruktivní, ale také výplod nenávistného trolla, který vám chce pouze ublížit. V prvním případě si z toho můžete odnést i něco dobrého. V tom druhém se nebojte praktikovat metodu dvou Z: zablokovat a zapomenout. Lidé v komentářích nevědí, kým doopravdy jste a vždycky si o vás budou vytvářet různé předsudky. Nenechte se tím odradit a dál dělejte to, co vám přináší radost.

Pravidelnost je základ

Pravidelné zveřejňování nových příspěvků je z dlouhodobého hlediska jedním z nejlepších způsobů, jak získat fanoušky, kteří budou vědět, že se na vás mohou spolehnout. Ideální je publikovat příspěvky na denní bázi, nebo aspoň jednou za týden ve stejný čas, pokud tvoříte delší videa, která vyžadují náročnější přípravu a střih. Fanoušci influencerů jsou stejní jako fanoušci seriálů: těší se na každou další epizodu.

Najděte aplikaci, která vám vyhovuje

Jedním z nejdůležitějších kroků k úspěšné kariéře influencera je najít platformu, která vám bude vyhovovat, a podle toho uzpůsobit svůj obsah. Každá platforma funguje na jiném principu. Zatímco na YouTube můžete uveřejnit půlhodinové video, TikToku je určený pro kratší skeče a momentky. Na vrcholu žebříčku popularity jsou aktuálně krátokoformátové příspěvky na už zmiňovaném TikToku a také na Instagramu.

Zdroj: College Magazine

Další články k tématu

Sedm způsobů, jak si procvičit mozek i během léta

Letní prázdniny jsou obdobím odpočinku, zábavy, a hlavně přestávky od studia. To však neznamená, že by vaše hlava musela celou dobu zahálet. Pokud budete procvičovat mozkové závity zábavnou formou i během léta, budete skvěle připraveni na nadcházející akademický rok.  Hrajte šachy Hraní šachů posiluje strategické myšlení, schopnost řešit problémy, i trpělivost. Když navíc hrajete se […]

číst více

Šest způsobů, jak chránit svůj telefon na univerzitě

Mobilní telefon je dnes již nedílnou součástí života. Jeho ztráta znamená pro majitele značné komplikace. Na vysoké škole jsou studenti v jednom kole. Přebíhají z přednášky na přednášku, na kolej, nebo ze školy do práce. Může se tak snadno stát, že někde něco zapomenou. Třeba právě telefon. Jak ho můžete ochránit před ztrátou nebo krádeží? […]

číst více

Deset nejlepších dárků pro vysokoškoláky

Nakupování dárků může být stresující, obzvlášť pokud nevíte, co koupit. Ty nejlepší dárky by měly potěšit a zároveň by z nich měl obdarovaný mít nějaký užitek. Co koupit vysokoškolákovi, který má do kapsy hluboko a je pořád v jednom kole? Nábytek Slušný nábytek můžete sehnat i za pakatel z druhé ruky. Bazarové kousky navíc můžete […]

číst více