Deset nejlepších dárků pro vysokoškoláky

25. 8. 2024
Deset nejlepších dárků pro vysokoškoláky

Nakupování dárků může být stresující, obzvlášť pokud nevíte, co koupit. Ty nejlepší dárky by měly potěšit a zároveň by z nich měl obdarovaný mít nějaký užitek. Co koupit vysokoškolákovi, který má do kapsy hluboko a je pořád v jednom kole?

Nábytek

Slušný nábytek můžete sehnat i za pakatel z druhé ruky. Bazarové kousky navíc můžete ještě sami vylepšit a dát jim punc jedinečnosti. Nábytek ocení vysokoškoláci na koleji i v pronájmu. Porozhlédnout se můžete třeba na bleším trhu nebo on-line bazarech. Tam můžete najít i kousky zdarma nebo za odvoz.

Benzín/řidičák

Stěhuje se váš známý vysokoškolák daleko od vás? A chce se spolu co nejčastěji vídat? Přispějte mu na benzín! Ceny pohonných hmot se (nejen) optikou studentů šplhají do astronomických výšin, takže je to dárek, který ocení každý student-řidič. Pokud se váš známý vysokoškolák teprve chystá udělat si řidičák můžete mu přispět i na ten.

Formální oblečení

Stále více vysokoškoláků musí během studia pracovat, aby se dokázali uživit. Pokud je to případ vašeho známého, pravděpodobně bude muset absolvovat pracovní pohovor. A na něm už si nevystačí s měsíc nepranými džíny a trikem vytaženým z podpostele. Zajděte společně na nákupy a kupte mu vhodné formální oblečení, nebo mu pořiďte poukázku, ať si vybere sám. Formální oblečení využije také během zkoušek nebo na imatrikulaci.

Brašna

Kromě formálního oblečení přijde vhod i neméně profesionálně vyhlížející brašna, do níž si student může uložit svůj životopis a další potřebné dokumenty. Nic totiž nebije do očí tak, jako když vymóděný student dorazí do firmy… a životopis vytáhne z odrbaného batohu, který má ještě ze střední.

Nádobí

Studentské koleje a v některých případech i studentské byty nebývají zrovna dostatečně vybavené nádobím. Kvalitní pánvičky, hrnce, příbory, hrnky… něco z toho určitě bude vysokoškolákovi chybět. Pokud tedy neplánuje následující roky strávit pojídáním pizzy z krabice holýma rukama. Což možná zní lákavě, ale po pár týdnech by se mu to určitě omrzelo. Na rozdíl od nábytku můžete nádobí sehnat za nižší ceny a jde o dárek, o jehož praktickém využití nemusíte mít žádné pochybnosti.

Kávovar

Jen málokterý vysokoškolák zvládne přežít roky studia bez pravidelné dávky kofeinu. A než utrácet stovky korun za návštěvy kaváren, je lepší jednorázově investovat do kávovaru. Je to možná o něco větší investice, ale z dlouhodobého hlediska se vyplatí. Navíc se opět můžete porozhlédnout po strojích z druhé ruky. Chuťové buňky obdarovaného vám určitě poděkují. Už proto, že rozdíl mezi chutí instantní kávy a kvalitní kávy z kávovaru je diametrální.

Dekorace

Dekorace jsou sice dost subjektivní záležitostí, to ale neznamená, že na ně nemůžete studentovi přispět. Prázdné stěny nepůsobí přívětivým dojmem a dřív nebo později většina lidí zatouží si prostředí, kde bydlí, trochu zdomácnit. Nejbezpečnější je poukázka do obchodu s dekoracemi či nábytkem, nebo třeba do nějakého fanshopu, podle toho, jaké má váš známý vysokoškolák zájmy.

Nářadí

Když se něco rozbije, je to vždycky mrzení a o to větší, když to nemáte čím opravit. Usnadněte svému známému vysokoškolákovi práci a pořiďte mu sestavu těch nejčastěji používaných nástrojů, které potřebuje k běžné údržbě domácnosti.

Žabky do sprchy

Ne, nenabádáme vás, abyste u rybníka sesbírali žabky a následně je vypustil ve sprše… Na kolejích nicméně platí pravidlo: do sprch bez obuvi nelez! Z hygienických důvodů. Plíseň by totiž měla zůstávat v laboratořích a nestát se vaším mobilním kamarádem.

Krabičky na jídlo

Finančně dostupný ale praktický dárek. Krabičky na jídlo jsou takový malý zázrak…Pojmou svačiny, obědy i večeře a do těch kvalitnějších se nemusíte bát nalít ani tekuté věci, jako omáčky či polévky. S pěknou krabičkou navíc studenta namotivujete, aby si nachystal k jídlu něco výživnějšího než instantní nudle.

Zdroj: College Magazine, Forbes

Další články k tématu

Šest způsobů, jak chránit svůj telefon na univerzitě

Mobilní telefon je dnes již nedílnou součástí života. Jeho ztráta znamená pro majitele značné komplikace. Na vysoké škole jsou studenti v jednom kole. Přebíhají z přednášky na přednášku, na kolej, nebo ze školy do práce. Může se tak snadno stát, že někde něco zapomenou. Třeba právě telefon. Jak ho můžete ochránit před ztrátou nebo krádeží? […]

číst více

Šest tipů pro pohodový start studia na VŠ

Možná jste právě dokončili střední školu, chystáte se na vysokou a vlastně vůbec nevíte, co čekat.  Prázdniny utečou jako voda a vy se ani nenadějete a už budete poprvé stát půdu vaší budoucí alma mater. Jak se na takový krok připravit? A jde to vůbec? Ukliďte si věci ze střední školy Po ukončení střední školy […]

číst více

Studenti můžou získat slevu na knihy i cesty do zahraničí

Studentský život je náročný v mnoha ohledech. Jedním z problémů, se kterým se vysokoškoláci potýkají, je napjatý finanční rozpočet. Jako student ale máte nárok na celou řadu slev. Ušetřit můžete na těch úplně základních věcech, jako je jídlo, ale i na sportování, nebo třeba oblečení. Doprava Velkou položkou na našem seznamu je určitě cestování. A to […]

číst více