Zahrajte si na mafiány v Brně. Vaše zbraň? Zubní kartáček

6. 10. 2024 | Aktuality
Assassin Brno

Fanoušci mafiánských příběhů nemusí jenom donekonečna sjíždět herní sérii Mafia nebo filmového Kmotra. Díky hře Assassin Brno si mohou vyzkoušet jaké je to být mafiánem na vlastní kůži. Místo skutečných zbraní ale budou vyzbrojeni zubním kartáčkem.

Assassin Brno se koná pravidelně už od roku 2005 díky spolupráci studentů a absolventů brněnských univerzit. Původně vznikla ve Velké Británii. Do České republiky ji přivedli studenti z právnické fakulty.

Zatímco v prvních ročnících se hry účastnila jen hrstka soutěžících, letos je kapacita 180 hráčů. Ti se nejprve musí zaregistrovat a projít registračním procesem, během kterého plní různé úkoly. Deadline je 9. října.

Ti, kteří uspějí v registračním procesu, se přidají ke Společnosti Geologia Siciliana, která hru Assassin Brno organizuje. Jak už napovídá název, organizátoři čerpají inspiraci z filmů a knih zaměřených na sicilskou mafii. Dalším krokem je zařazení do klanu neboli vaší mafiánské rodiny.

Hra je určená hráčům nad 18 let a trvá celkem šest týdnů. V rámci hry hráči luští šifry a především vyhledávají a likvidují členy konkurenčních mafiánských klanů. Původně byla hra určená primárně pro lidi, kteří se věnují šermu. Ti se mohli v případě napadení bránit. Dnes už se soustředí na širší veřejnost. Místo bojové hry jde o tzv. LARP (live action role play), který probíhá v ulicích města.

Soupeřící klany se tak mohou vzájemně vypátrat, sledovat a poté zlikvidovat třeba ve škole, v obchodě, v autobuse či v „šalině“. Likvidace protivníka probíhá zcela nenásilně. Zbraní je totiž kartáček na zuby. 

Assassin Brno chce během semestru studenty hlavně pobavit. „Na hře je za mě super neobvyklá možnost poznat Brno z jiného úhlu pohledu. Při lovení hráčů i kódů se lze dostat na místa, na která by vás ani nenapadlo zajít. Při Assassinovi je zaručené získání nezapomenutelných zážitků a zkušeností, dobrých i špatných,“ říká Julie Slapničková z Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity.

Každý hráč si může sám vytvořit svoji postavu. Někdo má talent na stopování a zabíjení lidí, stane se proto vrahem. Jiný vyniká v organizování a řízení klanů, zaujme tedy pozici Dona, hlavy rodiny. Není vůbec neobvyklé, že se hráči účastní i opakovaně. V průběhu let si tak vyzkoušejí více rolí, aby zjistili, která jim nejvíce vyhovuje a která je baví.

Pokud vás ve hře eliminují hned zkraje nemusíte si zoufat. Pro „mrtvé“ jsou připravené další aktivity. Krom toho se na přibližně deset “zesnulých” usměje štěstěna a v průběhu hry znovu ožijí.

Assassin Brno je kromě ostřílených hráčů ideální i pro úplné začátečníky a zejména pro ty, kteří jsou nejen ve hře, ale i v Brně nováčky. Díky hře se mohou s městem seznámit a poznat nové lidi. Více informací a registrační formulář najdete na stránkách hry Assassin Brno.

Pokud se nestihnete přihlásit do 9. října, nebo neprojdete registrací, nezoufejte. Další šanci stát se mafiánem budete mít už na jaře příštího roku, kdy se koná akce Mafie Brno. V této hře naopak vynikají individuální hráči, protože na rozdíl od Assasin Brno se nejedná o tak týmovou hru.

Zdroj: Zprávy z MUNI

Další články k tématu

Brněnské univerzity chtějí kvůli silným ročníkům otevřít nové obory

Masarykova univerzita a Vysoké učení technické v Brně (VUT) plánují otevřít nové obory z oblasti kyberbezpečnosti a udržitelnosti. Reagují tak na aktuální poptávku veřejnosti i na předpokládaný příval přihlášek populačně silných ročníků. Masarykova univerzita chce kromě toho vybudovat nové koleje. „Pracujeme na akreditaci nových studijních programů, které připravíme do roku 2027. Jedná se o progresivní oblasti, kterými […]

číst více

Z Evropy mizí některé druhy rostlin, odhalil vědci z MUNI

Odborníci z Masarykovy univerzity v Brně (MUNI) společně s 250 vědci z celé Evropy sestavili první celoevropskou databázi rostlinné diverzity. Ze získaných dat vyplývá, že rozmanitost rostlin v evropských lesích, mokřadech a na loukách rychle mizí. Může za to činnost člověka i šíření invazivních druhů. Získané údaje ukazují velké změny například v evropském vnitrozemí, včetně České republiky. „Středoevropské i […]

číst více

Jedna z prvních v Evropě. MUNI nabízí mikrocertifikáty

Mikrocertifikáty mají podobu elektronického záznamu a získají je úspěšní absolventi krátkých specializovaných kurzů. Uznávány jsou mezinárodně, takže své vzdělání můžete doložit, třeba pokud si v budoucnu budete hledat práci v zahraničí. Masarykova univerzita v Brně (MUNI) se teď stala jednou z prvních škol v Evropě, která umožňuje jejich získání. Na konceptu pracovala MUNI dva roky. „Mikrocertifikáty jsou novým vývojem […]

číst více