Agrobiologie

Nejoblíbenější jídlo studentů? Smažák!

Správa kolejí a menz brněnské Masarykovy univerzity jednou za čtvrt roku vyhodnocuje nejoblíbenější jídla mezi strávníky. Nejaktuálnější výsledky ukázaly, že největší oblibě se těší smažený sýr. Ten je podle manažera menz Tomáše Kaly dlouhodobým favoritem. Hned za ním následují svíčková a řízek. „Tradičně k nejvíce žádaným jídlům patří smažený řízek a svíčková. Ale hlavním hitem […]

číst více

Místo mekáče na pole. V Británii se děti učí pěstovat vlastní potraviny

Charitativní organizace Chefs in Schools (Šéfkuchaři ve školách) si klade za cíl nadchnout děti pro výrobu potravin a zdravé stravování a také je v tomto ohledu vzdělávat. Začala proto spolupracovat se základní školou Greenside v Londýně. Část tamní výuky se tak teď točí čistě kolem jídla. Místní děti začínají od základů, pracují na zeleninové zahrádce, kde se […]

číst více

ČZU má nový pavilon. Studenti si v něm vyrobí i vlastní značku potravin

Česká zemědělská univerzita postupně uvádí do provozu nový specializovaný pavilon. V prostorách s názvem Výukové centrum zpracování zemědělských produktů si studenti budou moci osahat celý proces výroby potravin, od jejich zpracování až po distribuci k zákazníkům na pultech obchodu. I ten v novém centru najdou. Nový pavilon spadá pod Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. „Chceme, aby studenti, […]

číst více