Zájemci o studium na UPOL už nyní zlomili rekord

11. 3. 2009 | Aktuality

Počet studentů, kteří se hlásí na některou z fakult Univerzity Palackého v Olomouci, neustále roste. Zatímco loni tato univerzita přijala celkem 27 821 přihlášek, v letošním roce se už teď jejich počet vyšplhal až za hranici 29 tisíc. Toto číslo však stále není konečné, neboť na některé obory se lze ještě hlásit.

Zatím nejvíce uchazečů zaznamenala Filozofická fakulta – přesně 8074. Na druhém místě je pak Pedagogická fakulta s 6930 přihláškami. Zde ovšem ještě není jejich počet definitivní, neboť na některé obory Pedagogické fakulty je lze zasílat až do 26. března. Týká se to konkrétně těchto oborů dvouoborového kombinovaného studia:

  • Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání a Základy technických věd a informačních technologií pro vzdělávání;
  • Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a pro střední školy a Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání;
  • Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a pro střední školy a Základy technických věd a informačních technologií pro vzdělávání.

Přihlášky však ještě stále můžete podávat i na další fakulty. Například na Cyrilometodějskou teologickou fakultu je možné se hlásit až do konce března (neplatí pro obory Teologická studia a Náboženství se zaměřením na vzdělávání). Termín pro podání přihlášky na obory Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce je pak, jako každoročně, stanoven až na 27. dubna.

Druhé kolo přijímacího řízení chystají také některé obory na Přírodovědecké fakultě. Upřesněny budou nejpozději v polovině dubna. Přihlášku na tyto obory pak bude možné podat až do 15. srpna.

zdroj: tisková zpráva Univerzity Palackého