Začněte studovat od letního semestru! Na MZLU to jde

21. 10. 2009 | Aktuality

Provozně-ekonomická fakulta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně pořádá i letos přijímací řízení ke studiu, které začíná až v letním semestru. Přihlášku je však nutno podat nejpozději do 30. října 2009.

Této možnosti mohou využít jak uchazeči o bakalářské kombinované studium (program Ekonomika a management), tak i uchazeči o navazující magisterské studium ve čtyřech různých studijních programech. Své přihlášky však ještě mohou podávat také uchazeči o doktorské studium, a to do některého ze tří nabízených programů.

Bakalářské studijní programy Přijímací řízení ke studiu v bakalářském studijním programu Ekonomika a management se koná ve dnech od 14. do 18. prosince 2009 a skládá se z testu z matematiky a z jednoho světového jazyka zvoleného při podání přihlášky (oba se budou konat v elektronické formě). Ke studiu bude přijato nejvýše 150 uchazečů.

** Magisterské studijní programy ** Přijímací řízení ke studiu v navazujících magisterských programech se týká následujících programů: Hospodářská politika a správa (prezenční forma studia, max. 100 přijímaných uchazečů), Hospodářská politika a správa (kombinovaná forma studia, max. 50 přijímaných uchazečů), Ekonomika a management (prezenční forma studia, max. 150 přijímaných uchazečů), Ekonomika a management ** (kombinovaná forma studia, max. 100 přijímaných uchazečů), ** Systémové inženýrství a informatika (prezenční forma studia, max. 70 přijímaných uchazečů), ** Inženýrská informatika** (prezenční forma studia, max. 70 přijímaných uchazečů). Přijímací zkoušky se konají od 14. do 18. prosince 2009. Zkouška se koná formou elektronických testů a prověřuje znalosti na úrovni státní závěrečné zkoušky bakalářského stupně studia daného oboru uskutečňovaného na PEF (zkouška se skládá vždy ze dvou předmětů v závislosti na programu studia).

Doktorské studijní programy Kromě výše uvedených nabízí fakulta také možnost přihlásit se do doktorských studijních programů, a to do programu ** Hospodářská politika a správa** (max. 15 přijímaných uchazečů), Ekonomika a management (max. 30 přijímaných uchazečů), Systémové inženýrství a informatika (max. 15 přijímaných uchazečů). Přijímací zkouška se koná 17. prosince 2009, je vždy ústní a skládá se ze dvou okruhů podle zvoleného studijního programu.

Podrobnější informace o podmínkách přijetí a přijímacích zkouškách jsou ke stažení zde.

Zdroj: www.pef.mendelu.cz