Začal 20. ročník Letní školy slovanských studií

24. 8. 2011 | Tiskové zprávy

Letní škola slovanských studií je určena nejen pro studenty slavistiky či bohemistiky, ale i pro ostatní zájemce o český jazyk. Letošní letní škola má celkem 55 účastníků – 41 stipendistů MŠMT a 14 samoplátců. Přihlášení studenti jsou podobně jako v předchozích letech z Bulharska, Chorvatska, Itálie, Rakouska, Rumunska, Ruska, Německa, USA, Velké Británie, Japonska.

Výuka se skládá z pěti vyučovacích hodin věnovaných praktickým jazykovým kurzům, odborným přednáškám, kulturně historickým a poznávacím exkurzím. V jazykových kurzech jsou účastníci rozděleni podle stupně znalostí do tří skupin. Přednášky v českém jazyce jsou zaměřeny na jazykovědu, literární vědu, kulturní historii českých dějin a etnografii. Do programu jsou zařazeny i zájezdy do historicky a kulturně zajímavých míst jižních Čech (Český Krumlov, Orlík, Zvíkov). Současnou kulturu přiblíží účastníkům LŠSS filmová, případně i divadelní představení, koncerty a výstavy.

Výuka probíhá v moderních prostorách Filozofické fakulty JU (Branišovská 31a). Účastníci jsou ubytováni ve studentských kolejích Jihočeské univerzity.

Kontakt: Ústav bohemistiky FF JU
Miloslava Moravcová
e-mail: moravec@ff.jcu.cz
tel.: 387 774 808

Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail:bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/