Výtvarná soutěž pro mládež

31. 8. 2009 | Aktuality

Studujete gymnázium, střední odbornou či základní uměleckou školu, je vám mezi 15 a 19 lety a jste výtvarně nadaní? Pak vezměte náčiní do ruky a zúčastněte se soutěže, kterou vyhlásila Kancelář generálního komisaře účasti České republiky na Světové výstavě EXPO ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Tato soutěž je pořádána s cílem prezentovat českou mládež během účasti České republiky na EXPO 2010 v Šanghaji, konkrétně v rámci jejího projektu „Česká mládež a EXPO 2010“.

Téma soutěže zní: „Lepší město, lepší život“ s inspirační douškou „Co učiní moje město a život v něm lepší za dvacet let“. Vybráno bylo v souladu se zastřešujícím tématem celé expozice České republiky v rámci EXPO 2010, jímž jsou „Plody civilizace“.

Soutěž je dle použitých technik zpracování rozdělena do tří kategorií:

  • práce dvojrozměrných grafických technik
  • třírozměrné techniky (plastika, modely apod.)
  • projekty zpracované pomocí PC animace a videa

Soutěžní práce je nutno zasílat od 10. do 30. září 2009, absolutní vítěz bude vyhlášen 15. října 2009 (sběr prací bude provádět škola, jejímž žákem soutěžící je; škola může vybrat nejvýše tři práce).

Práce absolutního vítěze se stane součástí pavilonu České republiky na Světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji. Navíc se tento autor zúčastní Světové výstavy osobně. Finalisté na druhém až čtvrtém místě v každé kategorii obdrží hodnotné věcné ceny a v případě mimořádně kvalitních soutěžních příspěvků jim bude rovněž umožněno prezentovat je po určitou dobu v pavilonu České republiky.

Podrobné informace o soutěži najdete zde.

Zdroj: www.czexpo.com