Úspěch našich studentů

25. 4. 2012 | Tiskové zprávy

Hana Culková si odnesla diplom s druhým místem za věšák Barborka. Věšák je vyroben na jednoduchém principu dvou do sebe vložených dílců z překližky. Vedle praktické funkce vytváří i dekorativní prvek interiéru. Systém lze dále rozvíjet a obohacovat o nové prvky.

Bc. Radka Šrámková získala mimořádné ocenění za sedací prvek pro mateřské školky Lusk. Jde o kombinaci čalouněné deky se čtyřmi vloženými taburety tvaru hrachového zrna. Deka i taburety slouží k sezení a hraní. Do tvaru lusku je lze „zabalit“ a zafixovat pomocí vložených magnetů. Studentka se inspirovala vizuálním systémem univerzity. Funkční prototyp vznikl ve spolupráci s firmou ASON.

Členové hodnotitelské komise, mimo jiné prezident Asociace českých nábytkářů Ing. Martin Čudka, předseda Klastru českých nábytkářů Ing. Radek Brychta i cechmistrová Cechu čalouníků a dekoratérů Ing. Helena Prokopová vysoce ocenili úroveň prací a důležitou roli studijního oboru Nábytek v procesu vzdělávání nových designérů pro český nábytkářský průmysl.

Dík patří pedagogům oceněných prací i firmám, které se podílely na vzniku prototypů. LK