Univerzita se bude prezentovat na XVIII. ročníku veletrhu Gaudeamus v Brně / 1. – 4. 11.

31. 10. 2011 | Tiskové zprávy

Jihočeská univerzita se prezentuje tak jako každý rok jednotnou celouniverzitní expozicí. Na stánku budou dostupné propagační materiály a informace o studijních možnostech na všech součástech univerzity, podrobnější informace budou zájemcům podávat studenti a zaměstnanci z fakult univerzity. Základní informace o JU jsou uvedeny také v katalogu, který obdrží každý návštěvník. Všechny studijní obory, které univerzita nabízí, jsou k dohledání v elektronickém rejstříku studijních oborů na webových stránkách veletrhu.

Ve středu 2. 11. představí návštěvníkům v rámci doprovodného programu přednášek studijní možnosti na Jihočeské univerzitě prorektorka pro studium JU prof. A. Jaklová. Na veletrhu se letos představí více než 200 českých i zahraničních fakult a přes 2 500 studijních oborů. Cílem veletrhu je poskytnout co nejvíce informací o vysokoškolském vzdělávání studentům a absolventům středních škol, studentům vyšších odborných škol, absolventům bakalářských studijních oborů a celému spektru zájemců o celoživotní vzdělávání. Nabídku vzdělávání na veletrhu představují české i zahraniční univerzity, vysoké, vyšší odborné a jazykové školy, agentury zajišťující vzdělávání v zahraničí, instituce zabývající se přípravou na přijímací zkoušky a poradenstvím v oblasti vzdělávání.

Doprovodný program je složen mimo jiné ze 4. ročníku akce „Věda pro život“, která umožňuje budoucím studentům formou praktických ukázek poznat náplň studia vybraných oborů, a ze 2. ročníku akce „Pojďme si hrát s technikou“, v jejímž rámci připravilo atraktivní prezentace sedm technických univerzit a fakult. Potřetí se uskuteční soutěž o nejlepší expozici, ve které mají návštěvníci veletrhu možnost hodnotit úroveň prezentace, kvality poskytovaných informací i přístup na stáncích jednotlivých univerzit.

V roce 2010 navštívilo veletrh více než 30 000 zájemců, vůbec největší návštěvnost veletrh zaznamenal v roce 2009.

Univerzita se představuje pravidelně také na veletrhu Gaudeamus Praha, a to od jeho založení v roce 2008. V. ročník se uskuteční v termínu 24. – 25. ledna 2012 na Výstavišti Holešovice. V roce 2011 vystavovalo na veletrhu 153 institucí.

Oficiální stránky veletrhu Gaudeamus