Univerzita Pardubice zahajuje akademický rok

5. 10. 2011 | Tiskové zprávy

V pondělí 3. října byl na všech sedmi fakultách Univerzity Pardubice zahájen akademický rok, na pardubické vysoké škole v pořadí již 62.

Ve čtvrtek 6. října začínají na fakultách Univerzity Pardubice IMATRIKULACE – slavnostní akademické obřady, při nichž noví vysokoškoláci skládají akademický slib, stávají se členy akademické obce a jsou zapsáni do matriky studentů Univerzity Pardubice.

Studium v 1. ročnících bakalářských studijních programů na všech sedmi fakultách Univerzity Pardubice zahájilo letos téměř 3 600 posluchačů.

Celkový počet studentů v současné chvíli zapsaných do celkem 67 studijních programů se 129 studijními obory – v bakalářském, navazujícím magisterském a doktorském studiu čítá více než 11,5 tisíce vysokoškoláků (což je přibližně stejně jako na začátku loňského roku). Není to však počet konečný – v tomto týdnu probíhají na některých fakultách ještě zápisy do vyšších ročníků studia a do doktorského studia a celostátní studijní statistiky se uzavírají až na konci měsíce října.

Ve čtvrtek 6. října proběhne v Aule Arnošta z Pardubic první letošní imatrikulace, a to studentů Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice.

Studium bakalářských studijních programů Fakulty zdravotnických studií zahajuje 574 studentů
277 studentů prezenční a kombinované formy bakalářského programu Ošetřovatelství,
162 studentů prezenční formy zvolilo studijní program Specializace ve zdravotnictví,
65 studentů prezenční formy bude studovat bakalářský program Porodní asistence,
70 studentů prezenční formy zvolilo studijní program Zdravotně sociální péče.

Slavnostní akademický slib budou skládat studenti prvního ročníku Fakulty zdravotnických studií v Aule Arnošta z Pardubice ve čtvrtek 6. října (v 10:00 hodin) do rukou děkana fakulty prof. MUDr. Arnošta Pellanta, DrSc.

Součástí slavnostního akademického shromáždění je i bakalářská sponze (v 12:00 a 13:30 hodin) letošních absolventů Fakulty zdravotnických studií. Diplom a titul „bakalář“ získá 77 absolventů z některého ze čtyř bakalářských studijních programů, které jsou na fakultě vyučovány v pěti studijních oborech.

Studium navazujících magisterských programů na FZS zahajuje 107 studentů. Do nového akademického roku 2011/2012 se do všech ročníků a studijních programů Fakulty zdravotnických studií zapsalo téměř 700 studentů.

Další slavnostní akademické obřady IMATRIKULACE proběhnou na Univerzitě Pardubice:
– 13. – 14. října na Fakultě filozofické,
– 26. října na Fakultě restaurování v Litomyšli,
– 27. října na Fakultě elektrotechniky a informatiky,
– 3. listopadu na Fakultě ekonomicko-správní,
– 24. listopadu na Dopravní fakultě Jana Pernera,
– 25. listopadu na Fakultě chemicko-technologické.