Univerzita Pardubice se účastní veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus 2011 v Brně

1. 11. 2011 | Tiskové zprávy

Zástupci sedmi fakult Univerzity Pardubice budou poskytovat na stánku číslo 28 pavilonu F podrobné informace o možnostech studia a přijímacích zkouškách pro příští akademický rok 2012/2013.

Návštěvníci budou moci absolvovat přednášky, využít osobních konzultací s pracovníky fakult Univerzity Pardubice přímo na stánku, budou mít k dispozici i řadu tištěných materiálů týkajících se studia a přijímacího řízení, které získají na univerzitním stánku zdarma.

Letos připravila Univerzita Pardubice svůj veletržní stánek stánek v novém designu a zařadila na něj nově i několik interaktivních stanovišť, kde se budou moci návštěvníci seznámit zábavnou formou s různými zajímavostmi a jevy z moderního světa vědy a techniky – uvidí experimentální vozidlo dopravní fakulty s pohonem jedné nebo obou náprav, vyzkouší si sami různé alchymistické pokusy chemiků, stavbu pyramidy z geopolymerů, nakouknou do světa robotiky nebo do práce zdravotnických záchranářů.

Sedm českých technických univerzit včetně Univerzity Pardubice připravilo navíc speciální expozici s názvem „Pojďme si hrát s technikou“ a další doprovodné akce a soutěže, např. s názvem „Věda pro život“, které studentům ukážou svět moderní vědy a technologií zábavnou a přitažlivou formou.

Veletrh Gaudeamus je tradičně významným zdrojem informací o možnostech dalšího studia, nejen po maturitě. Návštěvu veletrhu lze doporučit každému studentovi III. a IV. ročníku střední školy a všem dalším zájemcům o vysokoškolské vzdělání.

Na veletrhu bude zastoupeno 185 samostatných vystavovatelů, 235 fakult a přes 3 500 studijních oborů, které lze studovat v České republice nebo na zahraničních školách. Kromě tuzemských škol bude zastoupeno 47 zahraničních univerzit a vysokých škol ze 14 zemí, nejenom z členských států Evropské unie. Poprvé bude na veletrhu vystavovat Evropský parlament i Evropská komise.

Zahraniční vystavovatelé přijedou ze Švýcarska (8), Německa (7), Finska (6), Rakouska (5), Slovenska (5), Francie (4), Belgie (2), Velké Británie (2), Kanady (2), Holandska (2), Španělska (1), Polska (1), USA (1) a Skotska (1).

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz