Student ČZU se stal vrcholným zástupcem studentů v Radě vysokých škol

23. 2. 2015 | Tiskové zprávy

Předsednictvo Rady vysokých škol (RVŠ) na své schůzi 19. února 2015 potvrdilo Bc. Hynka Roubíka z České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) na pozici místopředsedy. Studentský zástupce se tak oficiálně stal vrcholným reprezentantem vysokoškoláků v předsednictvu RVŠ.

Potvrzení Hynka Roubíka na pozici místopředsedy RVŠ nastalo přesně týden po jeho zvolení Studentskou komorou Rady vysokých škol (SK RVŠ). Pro jeho zvolení přes 90 % všech přítomných delegátů SK RVŠ. Ve Studentské komoře Rady vysokých škol, kterou Hynek Roubík vede od 12. února 2015, má „nejvyšší student“ v plánu řešit zejména kvalitu a dostupnost vzdělávání. Dále se pak pod jeho vedením budou studentští zástupci zaobírat připomínkováním podzákonných předpisů k novele zákona o vysokých školách.

Hynek Roubík studuje Fakultu tropického zemědělství ČZU a je zakládajícím členem studentského spolku BeFair, který se věnuje prohlubování informovanosti o spravedlivém obchodu a podpoře fairtradového obchodu. Přispěl tak mj. k tomu, že Fakulta tropického zemědělství byla v roce 2014 jako druhá v ČR vyhlášena Fairtradovou fakultou.

Kontakt pro novináře:
Bc. Hynek Roubík, hynek.roubik@seznam.cz
Mgr. Josef Beránek, tiskový mluvčí ČZU,
+420 774 557 699; tiskove@czu.czwww.czu.cz