Rektor Univerzity Pardubice vyhlásil soutěž pro studenty o nejlepší podnikatelský projekt roku 2014/2015

10. 10. 2014 | Tiskové zprávy

Rektor Univerzity Pardubice Miroslav Ludwig vyhlásil na začátku nového akademického roku soutěž Byznys Trefa, která je určena pro všechny podnikavé studenty Univerzity Pardubice. Autoři nejlepších projektů získají od partnerů z aplikační sféry zajímavé ceny včetně finančního ohodnocení a stáží ve firmách.

Posláním druhého ročníku soutěže je podpořit podnikatelské aktivity studentů, rozšířit jejich znalosti potřebné k úspěšnému podnikání a zprostředkovat kontakty mezi podnikavými studenty a investory.

„Naším záměrem je vytvořit prostřednictvím soutěže Byznys Trefa platformu, která je o lidech, nápadech a příležitostech. Studenti se účastí v soutěži naučí, jak si připravit podnikatelský záměr a prezentaci pro investora. Soutěž jim navíc umožní získat kontakty na ty správné lidi pro realizaci projektu i profesionální mentoring. To jsou jedny z hlavních bonusů, které soutěž studentům nabízí, samozřejmě vedle atraktivních cen pro finalisty,“ říká k soutěži Ing. Karolína Kašparová z Centra transferu znalostí a technologií Univerzity Pardubice, které soutěž pro podnikavé studenty letos pořádá podruhé.

Do soutěže mohou své podnikatelské záměry a projekty posílat pouze studenti Univerzity Pardubice, a to ze všech forem a typů studia včetně zahraničních studentů. S podnikatelskými nápady se mohou přihlásit nejen jednotlivci, ale také celé týmy. Podmínkou je dovršení věku osmnácti let.

Soutěž Byznys Trefa odstartovala 1. října a studenti mohou své podnikatelské záměry a nápady předkládat až do 31. prosince letošního roku. Na konci ledna příštího roku odborná porota vybere deset nejlepších projektů a finálový večer 19. února 2015 odkryje vítěze druhého ročníku studentské soutěže Byznys Trefa.

„Výherce si odnese padesát tisíc korun a další hodnotné ceny, mezi kterými bude např. i tříměsíční stáž v jedné ze společností, které se na letošním ročníku podílejí, či dvoudenní trénink projektového řízení v hodnotě téměř jedenáct a půl tisíc korun,“ představuje některé z cen Karolína Kašparová a dodává: „Padesátitisícová částka čeká i na nejlepší nápad v kategorii chemie.“

Hlavním organizátorem letošní soutěže, obdobně jako vloni, je Centrum transferu technologií a znalostí Univerzity Pardubice, letos nově s podporou GoUP Start Up Home Pardubice a akceleračního programu inovační laboratoře Lean Startup podporované Českou inovací a Americkou ambasádou.

Více informací k soutěži, přihlášení, pravidlům a podmínkám účasti naleznou zájemci na webových stránkách https://vav.upce.cz/ nebo na facebookové stránce https://www.facebook.com/ByznysTrefa.

Kontaktní osoba:
Ing. Karolína Kašparová
Centrum transferu technologií a znalostí UPa
telefon: +420 466 037 533, +420 725 177 720
e-mail: karolina.kasparova@upce.cz