Šance na zahájení vysokoškolského studia ještě letos stále žije!

25. 9. 2011 | PR články

Neúspěch u letošních státních maturit v řádném termínu neznamená konec nadějí na studium vysoké školy. Naopak, studenti mají reálnou šanci zahájit své vysokoškolské studium ještě letos na podzim.

„Ministerstvo školství v letošním roce přišlo s konceptem státních maturit, který obsahoval množství nedostatků a chyb, proto jej nezvládlo i velké procento talentovaných studentů. Pokud u ní neuspěla pětina všech středoškoláků, je to především chyba vzdělávacího systému,“ říká Jan Mojžíš, prorektor Newton College.

Proto se rozhodla Newton College, jedna z velice kvalitních menších vysokých škol, dát šanci i těm, kteří neuspěli v prvním kole státních maturit, aby si mohli podat přihlášku až do konce září na jeden z jejích tří atraktivních manažerských oborů. Podat přihlášku ke studiu přitom mohou studenti už nyní, nemusejí ani čekat na výsledky druhého kola státních maturit. Ve chvíli, kdy doloží maturitní vysvědčení o úspěšném zakončení SŠ, se mohou ihned stát plnohodnotnými vysokoškolskými studenty.

„Na naší škole učí a přednáší řada lidí z praxe, pro které není odrecitování definice a bezduché biflování látky bez pochopení podstaty věci hodnotícím kritériem. Studenty vedeme k tomu, aby se dokázali prosadit v reálných situacích. Snažíme se v nich probudit podnikatelské instinkty, naučit je rychle a pružně reagovat na skutečné sociální situace a dávat jim maximum prostoru přímo v prostředí existujících firem,“ doplňuje Jan Mojžíš.

O NEWTON College: NEWTON College je vysoká škola akreditovaná Ministerstvem školství ČR, která se vám bude snadno studovat, protože vás bude bavit. Studium na NEWTON College kombinuje vysokoškolskou teoretickou výuku, praktické semináře, manažerský výcvik a praxi v reálném firemním prostředí. Výuka je založena především na komunikaci, názornosti a prožitku. Po celou dobu studia můžete na NEWTON College absolvovat pracovní stáže a spolu s vysokoškolským diplomem obdržíte certifikát o absolvovaných praxích, který se stane součástí vašeho profesního životopisu, čímž můžete získat velký náskok před ostatními vrstevníky.

Přijímací řízení na NEWTON College se skládá z vyplnění přihlášky ke studiu. Přijímací rozhovor neověřuje znalosti, ale zaměřuje se na motivaci uchazeče ke studiu a ověření studijních předpokladů. V motivační eseji uchazeč popíše důvody, které jej vedou ke studiu na vysoké škole obecně a NEWTON College zvláště. Esej je možné si připravit předem nebo zpracovat na místě v den přijímacího rozhovoru.

Přijímací řízení je bezplatné a do konce září bude probíhat každý den od 10 do 16 hodin. Na konkrétní termín doporučujeme se přihlásit nejpozději 1 den před konáním přijímacího rozhovoru (T: +420 542 513 4­10 nebo E: studijni@newtoncollege.cz). Uchazeči si mohou domluvit i individuální termín podle svých potřeb a časových možností.

Přijímací řízení se koná v sídle školy na adrese Rašínova 103/2, Brno NEWTON College na mapě