První miss Univerzity Karlovy budoucí farářka? Proč ne!

1. 11. 2011 | Tiskové zprávy

V reprezentativních prostorách pražského Hotelu Intercontinental se v sobotu 29.10.2011 us­kutečnil první casting Miss UK. Z 38 přihlášených studentek a 1 studenta, jehož účast byla dle jeho slov pouhý vtip, byla vybrána osmička finalistek. Na dívky čekaly tři disciplíny – představení své osobnosti, krátký rozhovor a v neposlední řadě promenáda v plavkách. Porota hodnotila například způsob vyjadřování, pohotovost, celkový projev, vzhled a sex-appeal. „Finalistky byly vybírány podle mnoha kritérií tak, aby vítězka, která z nich vzejde, oslnila nejen celou naši univerzitu, ale také zastínila všechny missky ostatních pražských univerzit,“ dodává Tomáš Gavlas, pořadatel Miss UK.

Dívky měly různé důvody k účasti. „Jelikož je to první ročník, tak jsem byla zvědavá na to, zda se jedná o klasickou soutěž krásy nebo bude v něčem jiná. Chtěla jsem být prostě u toho“, řekla finalistka Lenka Volfová. Do finále se dostala i studentka Přírodovědecké fakulty, která pochází z Moldávie a na UK studuje díky pětiletému grantu.

V porotě usedli včetně organizačního týmu Miss UK i ředitelka Czechoslovak Models Lucie Maliníková, PR manažerka Hotelu Intercontinental Petra Kazdová, předsedkyně Studentské Unie UK Markéta Havelková, král UK 2011 Don Juan 69 alias Honza Šmejkal a Miss Academia 2011 Pavlína Kadlecová.

Volba Miss UK 2011 se odehraje 1.12.2011 v praž­ském klubu Roxy a chybět nebude módní přehlídka v luxusních šatech, promenáda v plavkách, hudební doprovodný program nebo kickboxové vystoupení. Do té doby finalistky čeká nafocení profilových fotografií, aby mohli fanoušci hlasovat pro Miss UK Internet. Dále se chystá kampaň na Facebooku Miss UK s názvem Vyfoť se s MISSkou!, která bude probíhat během listopadu na domovských fakultách finalistek a umožní jim získat plusové body při hlasování v kategorii Miss UK Sympatie.

Zde jsou jména finalistek a jejich obory:
1. Kristýna Sojková, Právnická fakulta
2. Tatiana Sinenkaia, Fakulta humanitních studií
3. Lenka Volfová, Pedagogická fakulta **
4. Markéta Kořínková, Fakulta sociálních věd
5. Olga Granici, Přírodovědecká fakulta
6. Elena Jurčová, Evangelická teologická fakulta
7. Kateřina Lávičková, Právnická fakulta
8. **Kateřina Kolomazníková, 2. Lékařská fakulta

MISS UK je historicky první soutěž krásy a inteligence studentek Univerzity Karlovy. Skrývá koncept, který nepodporuje zdeformované vnímání krásy. Vypráví příběhy a představuje osobnosti. Je platformou pro setkání studentů a posílení jejich sounáležitosti s univerzitou. Soutěž je také oslavou krásy mládí a studentství (i v té nefyzické rovině).

Více informací na webu www.missuk.cz nebo na www.facebook.com/missuk.cz

Pro další informace nejen k tiskové zprávě mě neváhejte kontaktovat.

ANETA HOFFMANNOVÁ
Manažerka marketingu a komunikace Miss UK

Miss UK 2011 | Miss Univerzity Karlovy 2011
www.missuk.czwww.facebook.com/missuk.cz

EMAIL: hoffmannova@missuk.cz
GSM: +420 731 102 691