Program oslav na JU – aktuálně na čtvrtek 8. 3.

7. 3. 2012 | Tiskové zprávy

Dne 8.3.2012 pořádá ZSF JU v rámci oslav 20. výročí založení JU a ZSF Den zdraví. Akce bude probíhat v prostorách ZSF Boreckého 27, v době od 10 do 16 hodin. Bude bezplatně nabízeno měření tlaku krevního, měření hladiny cukru v krvi, hladiny cholesterolu. Dále bude poskytováno poradenství o způsobech prevence civilizačních chorob, včetně výživového poradenství. Budou prezentovány Dobrovolnické programy a problematika užívání návykových látek. S využitím moderních simulačních pomůcek (modely) bude demonstrováno poskytování první pomoci.

Objevování nových druhů zvířat aneb jak a kde lze objevit nový druh savce* – RNDr. J. Robovský, čtvrtek 8. 3. od 16:00 v klubu Horká Vana (Česká 7, ČB).Další informace a anotace přednášky na facebooku <https://www.facebook.com/…50105606140/>

ZSF JU oslaví 20. výročí Dnem zdraví (8. 3. 2012) – zdroj – web ZSF JU

Vybraná vyšetření, poradenství, kurz první pomoci či trénink paměti nabídne zdarma Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity (ZSF JU) všem, kdo ve čtvrtek 8. března od 10 do 16 hodin přijdou do vestibulu budovy ZSF J. Boreckého 27 (takzvaný Uran) na českobudějovickém sídlišti Vltava. Ve spolupráci s Centrem prevence civilizačních chorob tam uspořádá Den zdraví, což bude její dosud největší akce pro veřejnost.

„Rozhodli jsme se zdarma nabídnout služby, které lidi zajímají a jsou jim užitečné jak v péči o zdraví, tak při řešení sociálních otázek. Den zdraví je otevřený široké veřejnosti a zapojí se do něho jak naši studenti, tak i vyučující,“ slibuje proděkanka Ivana Chloubová.

Lidé si tam budou moci nechat bezplatně změřit hladinu krevního cukru a cholesterolu, hodnotu krevního tlaku či množství tuku v organismu s výpočtem BMI indexu. Odborníci jim také doporučí správnou výživu a vhodné složení potravy. Studenti oboru Zdravotnický záchranář naučí zájemce na modelu, jak správně poskytnout první pomoc, nebude chybět šance potrénovat paměť ani různé poradny zaměřené například na problematiku HIV/AIDS nebo na sociální péči.

Tak jako Jihočeská univerzita, slaví i ZSF letos své dvacáté narozeniny. Za dobu své existence si v České republice vydobyla výsadní postavení hlavně díky tomu, že jako jediná vysoká škola svého druhu v tuzemsku úzce propojuje zdravotnickou i sociální problematiku*. S počtem cca 2 200 studentů* je třetí největší fakultou JU. Nyní nabízí čtrnáct bakalářských oborů a čtyři magisterské. Má všechny typy studijních programů včetně práva pro habilitační a profesorské řízení, které získala pro obor Ošetřovatelství. Je jedinou fakultou v České republice s tímto právem v daném oboru.

ZSF se může pochlubit tím, že vychovává odborníky, kteří se zabývají nejen nemocným tělem, ale i duší. To v principu znamená, že jsou schopni pomoci lidem jak se zlepšením zdravotního stavu, tak i například se začleněním do společnosti či s řešením sociálních obtíží. „Kombinace těchto odborností je velmi ceněná, takže absolventi fakulty nemívají problém najít zaměstnání,“ konstatuje děkanka Valérie Tóthová. Kromě Dne zdraví chystá ZSF k oslavám svých dvacetin také slavnostní zasedání Vědecké rady, které se koná 7. března.

Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail: bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/