Praktické vzdělání spojující interaktivní média s výpočetní technikou

7. 5. 2012 | Tiskové zprávy

Prague College, britská vysoká škola v Praze, nabízí od září 2012 nový program BSc (Hons) Computing s unikátní specializací General Computing a Multimedia Design & Development, aby tím umožnila pracovní uplatnění absolventů na trhu práce v oblastech programování, systémové analýzy, interaktivních médií a tvorby a designu počítačových databází.

Program byl navžen tak, aby splňoval potřeby českého a zahraničního trhu v oblastech počítačové technologie rozšířené o nyní rychle se rozrůstající oblast interaktivních médií a designu. Mezinárodní společnosti často hledají zaměstnance, kteří jsou schopni pracovat v oblastech informačních technologií a využít „nových“ médií a grafiky při navrhování interaktivních aplikací; absolventi programu Bsc (Hons) Computing mají možnost tyto dovednosti nabídnout.

Uplatnění absolventů

„Studenti se zaměřují na jednu z oblastí: computing či multimedia design a development v rámci programu a po ukončení programu mohou najít uplatnění na nejrůznějších pozicích, jako je například správce sítí, databázový specialista, webdesigner nebo IT specialista. Studenty, kteří mají kreativní talent jistě zaujme obor Multimedia Design & Development. Jeho absolventi budou moci v budoucnu pracovat převážně v médiích a reklamní a animační tvorbě. V rámci výuky se studenti podílí na tvorbě atraktivních aplikací pro „chytré telefony“, tablety, mobilní hry a tvoří různé interaktivní aplikace,“ říká vedoucí programu Veronika Douchová.

Flexibilita programu
Program je postaven tak, aby umožňoval kombinovat studium s prací a byl tak dostupný i zájemcům z řad profesionálů. Je nabízen formou denního tříletého a kombinovaného čtyřletého studia. Studenti mají možnost výběru za široké škály předmětů z oblasti informatiky a médií, které probíhají během celého dne, večer a o víkendech. Z předmětů jako například tvorba databáze, networking, informační systémy v organizacích, design a tvorba digitálních obrázků, 2D, 3D digitální aplikace nebo využití médií v kreativních oborech si jistě vybere ty své každý zájemce.

Mezinárodně uzávané tituly
Denní tříleté studim a kombinované čtyřleté studium je zakončeno bakalářským titutelm Bsc, udělovaným ve spolupráci s britskou vysokou školu Teesside University, která ve Velké Británii získala ocenění „ Univerzita roku“, uveřejněné časopisem Times Higher Education v roce 2009/2010. Studenti, kteří mají zájem dále pokračovat ve studiu na magisterské úrovni mohou po získání bakalářského titulu na Prague College či jiné vysoké škole s podobným zaměřením na bakalářské úrovni přejít do magisterského programu MSc Computing.

“Pro přihlášení do programu BSc (Hons) Computing je požadováno ukončené středoškolské vzdělání. Zájemce musí dále prokázat svou úroveň angličtiny a přiložit motivační dopis popisující zájem o studium programu. Nakonec je pozván na závěrečný pohovor s vedoucím programu“, říká Martina Holubová, specialista náboru studentů na Prague College.

Uplatnění absolventů
Studium programu Bsc Computing, a ostatních programů nabízených na Prague College na jejích třech fakultách – Business, IT& Computing a Art&Design, se vyznačuje úzkým propojením studia s prací na reálných projektech. Vzdělání je vysoce prakticky zaměřené, což je zřejmé především uplatněním absolventů na trhu práce. Výsledky průzkumu univerzity o uplatnění absolventů zaznamenaly 91% úspěšnost absolventů programů, z nichž 15% soukromě podniká. Absolventi pracují ve většině případů pro mezinárodní společnosti v oblastech obchodu, mezinárodního managementu a informačních technologií jakými jsou například DHL, Tesco, Exxon Mobil, Monster, Ogily a další známé společnosti.

Prague College je britská univerzita v Praze nabízející bakalářské a magisterské programy na třech fakultách – School of Business, School of Art&Design and School of IT & Computing. Prague College programy jsou vyučovány ve spolupráci s britskou univerzitou Teesside University na bakalářské a magisterské úrovni a Higher National Diplomas (HNDs) jsou akreditovány a externě verifikovány organizací Edexcel.

Pro více informací o Prague College a nabízených studijních programech a akcích kontaktujte Lucii Evjákovou, PR Specialist na emailové adrese lucie@praguecollege.cz nebo volejte 22 101 020.