Polar Ecology Conference 2012

3. 10. 2012 | Tiskové zprávy

V posledních letech se Česká republika stává důležitou součástí vědecké komunity v Arktidě. Přírodovědecká fakulta, konkrétně Centrum polární ekologie vede dlouhodobý výzkum na Svalbardu (Špicberkách) a snaží se o zřízení stálé vědecké základny na tomto arktickém souostroví. „V souvislosti se současnou snahou o vybudování vlastní české výzkumné stanice cítíme potřebu zapojit do výzkumu v rámci širších mezinárodních projektů především mladé vědce a studenty,“ přibližuje poslání konference předseda vědecké komise doc. Josef Elster, vedoucí Centra polární ekologie PřF JU. „Jedním z nejdůležitějších cílů konference je dát začínajícím kolegům prostor představit svůj výzkum a šanci navázat potřebné kontakty pro další rozvoj jejich vědecké a výzkumné kariéry,“ dodává J. Elster.

Zvláštní pozornost je tak logicky věnována prezentaci posterů a přednáškám mladých vědců. Nejlepší přednáška a poster v této kategorii budou oceněny zvláštní cenou na základě rozhodnutí vědecké komise.

Současně s konferencí probíhá ve spolupráci s organizátory a APECS (Association of Polar Early Career Scientists) seminář o navazování spolupráce, účasti na mezinárodních projektech a možnostech financování výzkumu určený pro studenty a mladé vědce.

Více informací poskytnou:
doc. Ing. Josef Elster, CSc.
vedoucí Centra polární ekologie PřF JU, předseda vědecké komise konference
tel.: 728 452 261
e-mail: jelster@butbn.cas.cz

Mgr. Jan Kavan
člen organizační komise konference
tel: 725 850 136
email: jkavan@prf.jcu.cz