PEF MENDELU v Brně opět otevírá dveře zájemcům o studium

6. 1. 2012 | Tiskové zprávy

Fakulta jim otevírá své dveře ve dnech 6. 1., 20. 1. a 24. 2. 2012 vždy od 13. hodin v posluchárně Q01 v budově Q. O své zkušenosti se studiem se s nimi podělí současní studenti, kteří tento den spoluorganizují. Pro uchazeče připravili také nový emailový zpravodaj.

Zájemci o studium si budou moci například prohlédnout specializované učebny, seznámit se s informačním systémem fakulty a základními informacemi o studijních programech. Pozornost jistě upoutá možnost navštívit unikátní pracoviště – laboratoř virtuální reality. Těchto dnů se již tradičně kromě uchazečů o studium zúčastní také současní studenti. Uchazečům se tak nabízí jedinečná příležitost, jak získat informace přímo od studentů PEF, kteří tento den pro uchazeče sami pořádají. Ti je provedou fakultou a podělí se s nimi o své zkušenosti.

Tento rok organizátoři představí také nový emailový zpravodaj s názvem RadimZpefky, který je určen speciálně studentům maturitních ročníků středních škol. Jeho cílem je přinést svým odběratelům odlehčenou formou všechny důležité informace o studiu na vysoké škole, o přijímacích zkouškách a přípravných kurzech, zajímavých přednáškách či o důležitých termínech. „Zpravodaj ovšem nebude pouze poskytovat informace jedním směrem, ale zodpoví také veškeré dotazy studentů, kteří se na „Radima“ přes email či Facebook mohou obrátit“, uvádí jeden z tvůrců projektu Martin Mádle. „Snažíme se uchazečům co nejvíce usnadnit rozhodovací proces, protože sami moc dobře víme, jak těžké období to pro každého je“, dodává.

„Třebaže do 11. března ještě nějaký čas zbývá, vhodnější je přihlášku vyplnit a podat v elektronické podobě již během ledna či února,“ upozorňuje Marcel Ševela, proděkan pro studijní záležitosti. „Stejně jako podávání přihlášek, probíhají na PEF elektronicky i celé přijímací zkoušky, což účastníkům přijímacího řízení umožňuje dozvědět se výsledek ihned po ukončení testu“, dodává Ševela.

O studium na PEF je stále větší zájem, jak potvrzují statistiky přijímacích zkoušek u ekonomických fakult v Brně během posledních let. Fakulta také získala v roce 2010 i 2011 ocenění za nejlepší ekonomickou fakultu na Moravě (v žebříčku Nejlepší vysoké školy v ČR ). Tomuto hodnocení také odpovídá vysoká míra uplatnění absolventů. Více než 97 % absolventů si do 6 měsíců od ukončení studia najde kvalifikovanou práci v oboru. Za PR oddělení PEF Ing. Jiří Urbánek