Nový obor: Finanční a pojistná matematika na JČU

3. 6. 2009 | Aktuality

Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích otevírá pro nastávající akademický rok nový bakalářský studijní obor Finanční a pojistná matematika. Nabízen bude jak v prezenční, tak v kombinované formě studia.

Obor by měl dle původního Návrhu akreditace (ke stažení zde) „vychovat absolventy s rozšířenými znalostmi a především dovednostmi v oblasti ekonomiky, kteří se mohou okamžitě uplatnit ve sféře finančních a pojišťovacích aplikací (banky, pojišťovny, firmy zabývající se finančním poradenstvím, penzijní a investiční fondy apod.). Absolvent má rozvinuté abstraktní myšlení nezbytné k formulaci a řešení konkrétních problémů spojených s využitím výpočetní techniky ve finančním a pojišťovacím sektoru.“

Podle stejného dokumentu je obor určen zejména studentům se zájmem o matematiku a její aplikaci v hospodářské a finanční sféře. Studenti si navíc budou moci v bloku předmětů povinně volitelných a výběrových doplnit studijní zaměření dle vlastních zájmů a priorit. Velký důraz přitom bude kladen na aktivní formu studia a zejména na získání praktických dovedností v oboru.

Přihlášky ke studiu je možné zasílat až do 15. června 2009. Více informací k přijímacímu řízení najdete na této stránce.

Zdroj: webové stránky Ekonomické fakulty JČU