Začínající novináři ze 14 zemí mohou nyní žádat o stipendium na Bridge – letní kurz žurnalistiky v Praze a Istanbulu

11. 4. 2014 | Tiskové zprávy

Čtrnáctidenní kurz se uskuteční v polovině letošního srpna a jeho první část stráví studenti v Praze, v druhé polovině se přesunou do tureckého Istanbulu. Přijatým uchazečům bude poskytnuto stipendium na pokrytí veškerých nákladů spojených s kurzem. Stipendium může získat až 24 zájemců. Tématem letošního kurzu žurnalistiky je „Svoboda tisku“.

Projekt je otevřen studentům, kteří mají za sebou alespoň dva semestry studia žurnalistiky a jsou občany Belgie, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, České republiky, Jordánska, Kosova, Maroka, Rakouska, Rumunska, Slovenska, Tuniska, Turecka, Ukrajiny a USA. Všichni zájemci, kteří splní daná kritéria, mohou vyplnit elektronickou přihlášku na adrese www.bridge.zaostreno.org do 30. dubna 2014.

Cílem projektu je představit jeho účastníkům nástroje a moderní novinářské postupy, prohloubit jejich znalosti a zároveň zprostředkovat diskuzi mezi studenty ze zemí s rozdílnou kulturní a novinářskou tradicí.

Studenti budou mít možnost prostřednictvím seminářů, workshopů, kulatých stolů, diskuzí a praktických cvičení proniknout do tajů moderní investigativní žurnalistiky a navázat mezinárodní kontakty. Každý student bude během dvoutýdenního programu zpracovávat vlastní projekt/článek. Tyto výstupy budou nabídnuty k publikaci médiím vycházejícím jak v mateřském jazyce účastníka, tak i v angličtině.

Záštitu nad pražskou částí letní školy žurnalistiky převzala Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy a Columbia Global Centers Turkey nad istanbulskou částí.

Více informací poskytnou:
Veronika Rozmahelová
Prague Freedom Foundation
tel: +420 775 455 124
vr@praguefreedom.org

Marie Wichterlová
Zaostřeno, o.p.s.
tel: +420 601 593 949
wichterlova@zaostreno.org