Sport – za jakou cenu?

9. 3. 2014 | Tiskové zprávy

Tito hosté budou diskutovat o problémech financování sportu a sportovců v ČR. Součástí akce bude také bohatý doprovodný program. Všichni zájemci se mohou zdarma zúčastnit akce ve středu 12. 3. 2014 v budově Q.

Cílem této akce je seznámit studenty a širokou veřejnost s problematikou financování sportů a sportovců v ČR. Bohužel se s problémy v této oblasti nesetkávají jen začínající sportovci, ale dokonce i olympijští vítězové.

Je možné se sportem uživit? Kolik peněz získá sportovec za olympijskou medaili? Jak stát rozděluje finanční prostředky mezi sportovce? Na tyto a další otázky budou v dopolední diskuzi odpovídat Mistr Evropy a český rekordman v běhu na 200m Nrtm. Pavel Maslák, zlatý a stříbrný paralympionik v lukostřelbě David Drahoninský, senátor Pardubického kraje Mgr. Radko Martínek a další.

Během doprovodného programu se mohou návštěvníci těšit na tříhodinový blok plný sportovního napětí s možností vše si vyzkoušet na vlastní kůži. Vicemistr světa v karate Jan Soukup je naučí sebeobranné chvaty, paralympionik David Drahoninský jim představí sportovní lukostřelbu a přední český hráč stolního hokeje Petr Tměj, poodhalí své triky s pukem. Fyzický stav a kondici budou všem návštěvníkům měřit zástupci 1Wellness centra.

„V rámci odborné praxe na PR oddělení PEF mi bylo nabídnuto, ať uspořádám akci na naší fakultě. Protože se s problémy financování sportů potýkám téměř každý den, rozhodl jsem se právě pro akci Sport – za jakou cenu? Pozvání přijali politici, funkcionáři i samotní sportovci. Přestože na toto téma pohlíží každý z jiného úhlu, všem jde o stejný cíl – dosáhnout co nejlepších výsledků,“ říká student PEF Radek Procházka, držitel několika medailí z paralympiády.

Akce podobného konceptu se na PEF MENDELU ještě nekonala. Proto jsme zvědaví na její ohlas nejen ze strany studentů, ale také široké veřejnosti.

Za PR oddělení PEF
Ing. Jiří Urbánek

Kontakt pro doplňující informace:
Jakub Straka
člen pořadatelského týmu
tel.: +420 733 692 024
e-mail: xstraka3@mendelu.cz