Akademická poradna APUPA byla nominována na Výroční cenu MOSTY 2013

23. 2. 2014 | Tiskové zprávy

Akademická poradna APUPA vznikla v roce 2012 v rámci projektu „Univerzita Pardubice a kampus bez bariér“. Nabízí ucelené poradenství, podporu a pomoc všem současným i budoucím studentům se specifickými vzdělávacími potřebami nebo handicapem, případně dalším zájemcům z řad akademických pracovníků a dalších subjektů.

Prestižní cena MOSTY je od roku 2003 každoročně udělována za mimořádné aktivity přispívající významným způsobem ve prospěch občanů se zdravotním postižením. Nominační komise v 1. kole vybírá z každé kategorie pět postupujících, o vítězích pak rozhoduje hodnotící výbor, který tvoří zástupci Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, Svazu měst a obcí, krajů a NRZP ČR.

Cena Mosty 2013 bude slavnostně vyhlášena a předána dne 20. 3. 2014 v Praze. Cenu navrhla a vytvořila akademická sochařka Jitka Wernerová, pamětní diplomy akademický malíř Otakar Tragan.

Uznání a nominace na cenu Mosty 2013 je velkým oceněním služeb akademické poradny a práce všech jejích poradců. Rozšíření služeb, které Univerzita Pardubice poskytuje, i do oblasti podpory a péče o studenty se specifickými vzdělávacími potřebami nebo handicapem, patří mezi významné priority rozvoje univerzity. Vytvářením rovných příležitostí se tak hlásí k principům daných Základní listinou práv a svobod a řadí se tím mezi vysokoškolská zařízení, jejichž cílem je naplňovat základní požadavky na rovnost přístupu ve vzdělávání.

Bližší informace:
Ing. Lenka Milbachrová
telefon 466 036 714
mobil 601 586 745
e-mail lenka.milbachrova@upce.cz

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz