Moravská vysoká škola Olomouc zvítězila v rámci kampaně Do práce na kole s nejlepší vnitrofiremní soutěží

17. 7. 2013 | Tiskové zprávy

MVŠO vítězstvím v této kategorii získává obrazovku Phillips a každý ze zúčastněných cyklistů MVŠO ještě tričko. Organizátoři ocenili především vysokou úroveň vnitrofiremní soutěže, ale i informovanost o soutěži a její celkovou prezentaci a dokumentaci. Pozitivně byla hodnocena také kreativita vnitrofiremní soutěže, kdy kromě oficiálních soutěžních kategorií mohli cyklisté z MVŠO soutěžit ve vlastních kategoriích, kterými byly např. Nejstylovější kolo, Miss cyklistika, Nejzodpovědnější cyklista nebo Nejvytvalejší cyklista atp.

Dva pětičlenné týmy cyklistů, tým (Cyklo)Sprinterů, za který jezdili do práce místní, a tým (Cyklo)Vytrvalců, který byl složený převážně z přespolních cyklistů, soutěžily spolu s ostatními olomouckými týmy v kategorii Pravidelnost dojížďky. Dle pravidel se mohly zúčastnit dvou- až pětičlenné týmy, které si zaznamenávaly počty jízd do a z práce. V Olomouci soutěžilo třicetšest týmů a týmy MVŠO se umístily na 9. a 24. místě s celkovým počtem 160, resp. 110 jízd.

„Výkony některých z nás zůstaly nakonec za očekáváním, především kvůli špatnému počasí. Letošní květen byl totiž extrémně chladný a deštivý, proto převážně ti, kteří jezdili z větších dálek, ne vždy mohli svým předsevzetím dostát. V květnu navíc proběhlo stěhování MVŠO do nového areálu BEA centra, proto někteří z cyklistů museli v dny stěhování dát přednost autům, aby zvládli vše přestěhovat. Ale i tak byly výsledky hezké a všichni zúčastnění si ježdění na kole velmi pochvalovali a navzájem se mezi sebou popichovali a porovnávali, kdo je lepší a kdo ujel kolik kilometrů,“ dodala Monika Mackovíková, která Moravskou vysokou školu do kampaně Do práce na kole přihlásila. O to víc ale všechny soutěžící z MVŠO těší úspěch v kategorii Nejlepší vnitrofiremní soutěž, ve které byla MVŠO ohodnocena jako nejlepší z celé České republiky. „Myslím, že jsme si to všichni pořádně užili a navíc udělali něco pro své zdraví a taky utužili kolektiv,“ podotkla Mackovíková. Všichni si odnesli kromě dobrého pocitu a fajn zážitků, mnoha fotografií i diplomy a medaile ve formě čokoládových oplatek. „Byla to pro nás fajn akce a především skvělá zábava,“ doplnila Mackovíková.