AVE ART !!! Průřez tvorbou studentů umělecké školy AVE ART OSTRAVA

1. 7. 2013 | Tiskové zprávy

Soukromá střední umělecká škola Ave Art Ostrava vystavuje v galerii VŠB-TUO pravidelně a i letos představuje tvorbu svých studentů. Cílem a hlavní náplní školy je představit a zprostředkovat široké veřejnosti činnost a výsledky jednotlivých studijních oborů, kde studenti řeší konkrétní zadané úkoly, se kterými se v budoucnu mohou setkat v rámci své odborné profese.

V galerii budou k vidění práce studentů, které vznikly v posledních dvou letech. Jedná se zejména závěrečné nebo klauzurní práce. Letos se na půdě galerie představí i obor interiérový design se svými modely a návrhy řešení interiérů nebo jednotlivých výrobků, které jsou součástí našeho života. Výstavu pak doplní práce studentů oboru grafický design a také kresby.

Za dobu své existence se škola prezentovala na mnoha místech regionu a získala tak nezastupitelné místo v nabídce uměleckého školství. Škola dlouhodobě buduje svoji image a snaží se, aby jejich výstupy a výtvarné počiny byly součástí našeho každodenního života. Výtvarná díla studentů školy můžete spatřit na mnoha místech kolem sebe: sochy na náměstích, plastiky a reliéfy ve veřejných budovách, grafiky, malby a knižní publikace. Činnost školy daleko přesahuje hranice severomoravského regionu.

Základní myšlenkou existence školy je oživení tradiční řemeslné tvorby v regionu severní Moravy, s přesahem do dalších míst republiky. I přes své krátké trvání – v červnu 2006 opustili školu první absolventi – se již výrazným způsobem zapojila do mnohých uměleckých aktivit. Studenti pravidelně vystavují a účastní se sympozií nejen v městech našeho kraje, ale jméno AVE ART začíná být známé i v mnohých částech Moravy, Čech, Slovenska a Polska.

Výstava AVE ART !!! potrvá od 28. června do 30. srpna 2013. Vstup do galerie je zdarma.

Mgr. Táňa Kantorková
manažerka pro vnější vztahy
telefon: 597 323 700
e.mail: tana.kantorkova@vsb.cz
www.vsb.cz