Palestra uspořádala další workshop v Českých Budějovicích

4. 6. 2013 | Tiskové zprávy

Třetího workshopu letošního ročníku se v hotelu Clarion v Českých Budějovicích zúčastnilo na dvě desítky zájemců z celé republiky mj. i zástupci Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Nejdůležitější částí dopoledního bloku bylo představení vytvářených metodik, konkrétně se jednalo o první pomoc, bezpečnost na akcích a řešení rizikových situací. V prvním programovém bloku se dále probírala problematika vztahu sportovních akcí a ochrany přírody, kterou uvedl svým příspěvkem Ing. Jiří Rom, specialista péče o chráněná území z Magistrátu hlavního města Prahy. Soustředil se na rozdělení chráněných území a přírodních lokalit a podmínek, za kterých lze v těchto místech organizovat sportovní akce. „Ochraně přírody se dá těmito akcemi i pomáhat, na rozdíl od většinového názoru, kde převládá dojem, že běhy, cyklistika a podobné podniky přírodě škodí,“ uvedl.

Ve druhé části se probíraly akce s mezinárodní účastí, metodika jejich propagace a vytvoření správné atmosféry. Své poznatky představili Tomáš Mirovský a Václav Skřivánek ze společnosti Prague International Marathon, kteří se v rolích ředitelů závodu podíleli i na posledním úspěšném květnovém Volkswagen Maratonu Praha a připravují již na tuto sobotu 2. ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice.

Cílem projektu je vytvoření osmi modulů vzdělávání pro dobrovolníky a organizátory sportovních akcí. Jejich informovanost bývá jednou z oblastí, na které mnohdy nezbývá čas ani peníze. Přesto i chyba dobrovolníka může rozhodnout o neúspěchu celé, po mnoho měsíců či let, budovaného podniku. „Výstupem bude vždy návrh obsahu semináře pro dobrovolníky, jeho pilotní ověření a brožura v elektronické podobě, kterou dáme k veřejně k dispozici,“ dodává Petr Hedrlín, odborný garant projektu a ředitel závodu Palestra Kbelská 10.

Semináře, které byly plánovány na 4. a 5. 6. také do Českých Budějovic, budou z důvodu nečekaného časového zaneprázdnění některých lektorů (povinnosti spojené s povodňovými stavy) přesunuty na náhradní termín. O přesných termínech budeme informovat. Další semináře proběhnou dle plánu 18. a 19. června v Olomouci.

Aktuální informace o projektu najdete vždy na internetových stránkách projektu http://palestradobrovolnik.webnode.cz/ , kde budou také metodické materiály vytvářené v rámci projektu.

Kontakt pro zájemce o účast:
Tereza Havlová
havlova@palestra.cz
603 286 852

Kontakt pro média:
Tomáš Nohejl
tonohejl@gmail.com
773 407 114