Studentští reprezentanti akademických senátů českých vysokých škol se sjedou v pátek do Pardubic

19. 4. 2013 | Tiskové zprávy

Čtyřicítka studentských senátorů, studentských zástupců volených do nejvyšších zastupitelských orgánů veřejných nebo státních vysokých škol, se účastní setkání na půdě Univerzity Pardubice. Setkání poslouží především k diskuzi o tématech, které hýbou studentskou akademickou samosprávou.

„Řešit se tak budou například otázky, jak zvýšit zájem mezi vysokoškoláky o akademickou samosprávu, nebo proč stojí za to jako student(ka) v akademickém senátu působit,“ sdělil hlavní organizátor akce v Pardubicích – předseda Studentské rady Univerzity Pardubice Bc. Martin Šanda, student 1. ročníku navazujícího magisterského studia program Systémové inženýrství a informatika na Fakultě ekonomicko-správní a dodává: „Debatovat se bude také o přípravě novely vysokoškolského zákona nebo o zákonných a nezákonných poplatcích za studium na českých vysokých školách.“

Setkání umožní také navázat bližší kontakty mezi studentskými zástupci z různých vysokých škol a umožní sdílet zkušenosti – na místě i v budoucnu.

Jednodenní workshop navazuje na podzimní studentskou konferenci akademických senátorek a senátorů, konanou na půdě Českého vysokého učení technického v Praze. Účastnit se takových setkání mohou členové akademických senátů veřejných (26) a státních (2) vysokých škol. Akci na Univerzitě Pardubice pořádá Studentská komora Rady vysokých škol s podporou Studentské komory Akademického senátu Univerzity Pardubice.