KAM PO VYSOKÉ ŠKOLE? KONTAKT 2013 NA UNIVERZITĚ PARDUBICE

12. 3. 2013 | Tiskové zprávy

Veletrh KONTAKT, jeho již dvanáctý ročník, se uskuteční na Univerzitě Pardubice ve středu 13. března. V univerzitním kampusu v Pardubicích – Polabinách se bude mezi 9:00 a 15:00 hodinou prezentovat přes padesát společností z různých oblastí, a to hned na dvou místech – v univerzitní aule a ve vestibulu areálu Fakulty chemicko-technologické. Navíc ještě téměř desítka polygrafických společností nabídne možnosti uplatnění studentům na katedře polygrafie a fotofyziky, unikátního pracoviště Fakulty chemicko-technologické, přímo v technologickém pavilonu v Doubravicích.

Koncentrovaně v jednom dni se tak mohou všichni vysokoškoláci, pomýšlející na to, kam zamíří, až úspěšně svá studia dokončí, informovat o možnostech svého případného pracovního uplatnění.

„Záleží nám na tom, aby naši absolventi byli dobře připraveni pro praxi a následně pak získali kvalitní a perspektivní uplatnění,“ říká rektor Univerzity Pardubice prof. Ing. Miroslav Ludwig, CSc. a dodává: „Tomu se snažíme přizpůsobit samozřejmě už výuku, ale proto také organizujeme i takového přímé kontaktní akce, jako je veletrh pracovních příležitostí, kde se studenti setkají se zaměstnavateli, získají cenné informace, udělají si představu o jejich nárocích na zaměstnance. Možnost osobního rozhovoru může významně ovlivnit další rozhodování našich studentů i šance pro zahájení jejich perspektivní kariéry.“

V pardubické univerzitní aule se bude prezentovat na 35 společností působících v různých oblastech hospodářství, a to jak na samostatných stáncích, tak při přednáškách i individuálních setkáních a konzultacích se studenty. Studenti se mohou přítomných personálních manažerů firem zeptat na podrobné pracovní podmínky i samotný průběh přijímacího řízení, zjisti své šance, mohou nabídnout personalistům svůj životopis. Studenti nižších ročníků mohou získat informace o odborných praxích a stážích ve firmách nebo si domluvit téma diplomové práce. V průběhu dne mohou návštěvníci shlédnout firemní prezentace, konzultovat podobu svého životopisu s odborníkem, zapojit se do různých soutěží o ceny, které si firmy pro studenty připravily nebo navštívit přednášku na téma „Uplatnění na trhu práce – jak na to?“ Pro všechny účastníky veletrhu je rovněž připraven katalog, který je souhrnem základních informací o zúčastněných společnostech a mohl by studentům napomoci při jejich rozhodování o volbě budoucího povolání.

Ivana Veselá z Informačního a poradenského centra Fakulty ekonomicko-správní za pořadatele veletrhu dodává: „Veletrh KONTAKT přináší již několik let oboustranný užitek, a to jak budoucím absolventům, tak zúčastněným firmám. Vysokoškoláci se mohou lépe zorientovat, kde a za jakých podmínek mohou zahájit svoji profesní kariéru a firmy mohou získat zaměstnance čerstvé, plné elánu a nápadů a navíc nezatížené zlozvyky z jiných společností.“

Ve vestibulu Fakulty chemicko-technologické pak na zájemce čeká další dvacítka společností z chemického průmyslu. Někteří z nich jsou partnery fakulty v projektu Partnerství pro chemii. I tady budou mít zájemci jako budoucí absolventi prostor pro setkání, výměnu kontaktů a diskusi s personalisty potenciálních zaměstnavatelů z řad chemického průmyslu.

Obdobný program pak probíhá dopoledne i na katedře polygrafie a fotofyziky v technologickém pavilonu univerzity v Doubravicích, kde bude studentům k dispozici další téměř desítka polygrafických společností.

Veletrh pracovních příležitostí je významným přispěním a podporou univerzity budoucím absolventům na jejich cestě za dobrým uplatněním na trhu práce.

bližší informace:
Ivana Veselá
Informační a poradenské centrum Fakulty ekonomicko-správní UPa, telefon 466 036 454
Ing. Iva Ulbrichová, CSc.
děkanát Fakulty chemicko-technologické UPa, telefon 466 037 514