Palestra Kbelská 10 nabízí i tréninkový plán

19. 2. 2013 | Tiskové zprávy

Závod na severovýchodním okraji Prahy chystá už 27. ročník. Počet zájemců o start na rovinaté, znovu přeměřené desetikilometrové trati, každoročně stoupá a šplhá k tisícovce. Letos 2. března chce překonat loňský rekord 822 běžců.

Podnik bude Akademickým mistrovstvím ČR – za akademiky zde počítají studenty denního i dálkového studia do 28 let. Otvírá také úspěšný seriál Mizuno Running Cupu. O jeho kvalitě svědčí i udělení zlaté plakety pro top 10 nejlepších závodů roku 2012 Českého atletického svazu.

V doprovodném programu nechybějí dětské závody, jejímž partnerem se stala hračkářská firma Hasbro. Běžet můžete i poloviční trať 5 km. Do 13 let se startovné neplatí, větší běžci platí 150 Kč předem, 200 Kč na místě. Nebudou chybět masáže zdarma. Organizátoři ještě shánějí na pomoc dobrovolníky, z nichž ti nejlepší mají šanci spolupracovat i s květnovým pražským maratonem.

„Start bude přímo u radnice v Kbelích, tím se rozšíří kapacita prostoru s vyznačenými časovými koridory a omezí mírně zbrzdění na prvních metrech. Naopak protáhneme cílovou rovinku i prostory za ní, aby nedocházelo k tlačenicím po doběhu,“ říká ředitel závodu Petr Hedrlín.

Loni po odstranění vracečky zvítězili Vít Pavlišta časem 31:14 a Monika Preibischová za 34:34, což byl nejlepší český výkon roku na českém území.

„Prezentaci a vyzvedávání čísel otevřeme také v pátek před startem od 15 do 19 hodin v budově ATVS Palestra VOŠ ve Slovačíkově ulici ve Kbelích, abychom odlehčili velkému sobotnímu náporu. V den závodu bude závodní kancelář od 7:30 hodin na stadionu Spartaku Kbely u Železnobrodské silnice jako loni. Ke startu se dojde pohodlně pěšky,“ dodává Petr Hedrlín.

Tréninkový plán najdete na webu závodu a sestavila ho pro vás Kamila Bulířová, jedna z nejlepších Češek v historii havajské Xterry a loňská vítězka pražské Mattoni Grand Prix na 10 km.

Ještě jeden bonus nabízejí pořadatelé. Pro přihlášené závodníky poskytují po celý únor dvacetiprocentní slevu na zátěžové vyšetření v Diagnostickém centru Palestry. Což je před sezonou lákavá nabídka.

Více info na www.palestra.cz