MVŠO organizuje druhý ročník esejistické soutěže pro studenty středních škol

8. 2. 2013 | Tiskové zprávy

Esejistická soutěž je určena pro dvou- až tříčlenné týmy studentů středních škol v Olomouckém kraji, které budou zpracovávat eseje na jedno ze čtyř soutěžních témat. „Vzhledem k tomu, že se soutěž vloni setkala u středoškoláků s velkým ohlasem, do soutěže se zapojilo celkem 160 studentů z 21 středních škol, proběhne letos soutěž v podobném duchu, samozřejmě však s novými tématy,“ vysvětluje za organizátora soutěže Vladimíra Sedláčková, náměstkyně ředitele MVŠO. Studenti si mohou v letošním roce vybrat z následujících soutěžních témat: Žiji v Olomouckém kraji, Naše cesta jsou inovace, ICT mění naše životy a Zemědělci pro svůj region a pro své zákazníky.

„Esej by měl přinést samostatný pohled na vybrané téma, nabídnout konkrétní nápady a řešení. Očekává se, že studenti budou své nápady konzultovat se svými učiteli, rodiči či odborníky. Věřím, že to je kromě studentů především také pro pedagogy velká výzva,“ dodává Sedláčková.

Vítězné týmy obdrží hodnotné věcné ceny, které do soutěže věnovali partneři soutěže a zároveň garanti jednotlivých soutěžních témat, kterými jsou Olomoucký kraj, OK4Inovace, OK4EU, BEA centrum, TESCO SW, a Agrární komora Olomouckého kraje. Další cenou ve všech soutěžních kategoriích je stipendium ke studiu na Moravské vysoké škole Olomouc. Vítězné týmy se navíc rovněž mohou těšit na již tradiční slavnostní oběd s hejtmanem Olomouckého kraje.

„Inovace nejsou jen otázkou technologií, přístrojového vybavení apod., ale klíčovou záležitostí je aktivita lidí, jejich nápady a kreativita. Proto vznikla i tato soutěž, která má motivovat a podporovat mladou generaci v tomto aktivním přístupu, má přispívat k probuzení jejich zájmu o dění v regionu,“ vysvětluje Jiří Rudolf, místopředseda sdružení OK4Inovace, které je garantem soutěže. Soutěžní eseje je možné posílat elektronicky do 18. března. Veškeré informace k soutěži, soutěžním tématům a pravidlům lze získat na webových stránkách Moravské vysoké školy Olomouc www.mvso.cz a www.ok2you.cz.

Kontakt:
Mgr. Monika Mackovíková
PR manažerka
Moravská vysoká škola Olomouc
tel.: (+420) 587 332 365
mobil: (+420) 724 444 368
e-mail: monika.mackovikova@mvso.cz
www.mvso.cz