Unikátní know-how i mezinárodní titul, to je MSc in Business and Informatics

30. 1. 2013 | PR články

Díky akreditaci Notthingham Trent University je titul uznáván ve všech vyspělých státech. Módní záležitostí v oblasti vysokoškolského vzdělávání podnikatelů se stalo studium zakončené titulem MBA. Ovšem při rozhodování o formě a cíli vzdělávání si málo kdo uvědomí, že titul MBA není možné po absolvování programu uznat jako magisterský – neboť nesplňuje potřebná kritéria uznatelnosti. Proto Fakulta podnikatelská VUT v Brně, ve snaze nabídnout skutečně plnohodnotné studium se zaměřením pro manažery a vyšší management firem, před čtyřmi lety otevřela atraktivní postgraduální program MSc in Business and Informatics, který je završen získáním britského magisterského titulu Master of Science (magistr věd). Klíčovou výhodou studia MSc. představuje fakt, že díky akreditaci prestižní vysokou školou Notthingham Trent University je tento titul uznáván ve všech vyspělých státech světa, titul MSc se uvádí za jménem absolventa a lze jej oficiálně uvádět na veškeré dokumenty, doklady, včetně občanského přůkazu. Další podstatnou zajímavostí je, že se skutečně jedná o plnohodnotný ekvivalent českého magisterského titulu inženýr a po jeho získání lze automaticky pokračovat v doktorském studiu završeném titulem Ph.D. Aby výhod studia programu nebylo málo, je možné v jeho průběhu získat certifikát ISMS specialista (systém managementu bezpečnosti informací) dle normy ČSN ISO/IEC 27001 a ČSN ISO/IEC 27002.

V době, kdy je Česká republika zahlcena soukromými vysokými, je stále důležitějším parametrem váhy získaného titulu prestiž a důvěryhodnost samotné školy. I zde je MSc in Business and Informatics skvělou volbou, neboť VUT v Brně se svou více než stoletou tradicí patří mezi celoevropsky vysoce uznávané vzdělávací instituce. Výuka studijního programu probíhá přímo v prostorách Vysokého učení technického v Brně, Fakulty podnikatelské, lektory jsou zkušení vysokoškolští pedagogové – profesoři, docenti, odborní asistenti a vybraní odborníci z praxe, což zaručuje vysokou profesionalitu vzdělávání. Možnosti získání titulu MSc. v České republice jsou navíc velmi omezené, takže zaštítění vzdělávání Vysokým učením technickým v Brně, akreditací Notthingham Trent University a atraktivní obsahové zaměření činí z programu MSc in Business and Informatics bezkonkurenční nabídku, o čem hovoří i fakt, že se jedná o jedinečný studijní program na území ČR.

Harmonogram a náplň studia je přizpůsoben právě manažerům Náplň studia je koncipována tak, aby odrážela nejen teoretické přístupy, ale i praktické potřeby pracovníků na pozicích středního a vrcholového managementu v otázkách a problematice ICT. Zaměřuje se na přípravu odborníků v oblasti informatiky jako podpůrného systému řízení a organizace podniku. Posluchači získají znalosti a dovednosti v oblasti managementu, řízení rizik a změn, ale i přehled v problematice analýz, projektování a zpracování procesů s využitím ICT. Nechybí ani modelování složitých procesů a analýz s využitím prostředků umělé inteligence. Absolventi programu tak získají kompetence pro výkon odborně a manažersky náročných pozic ve firmách, nebo i jako konzultanti ICT.

Dvouleté studium MSc. je přizpůsobeno tak, aby nadmíru nezatěžovalo pracovní rozvrhy studentů-manažerů. Je tedy složeno z prezenční i kombinované formy, kde prezenční má podobu tří víkendových soustředění za semestr. Veškeré studijní podklady a materiály k jednotlivým modulům jsou dostupné na infoportálu fakulty, díky partnerské spolupráci studenti získají pro studijní účely přístup také k vývojovému softwaru společnosti Microsoft. Komplexní servis Fakulty podnikatelské doplňuje možnost ubytování a stravování přímo v areálu vysokoškolských kolejí VUT pod Palackého vrchem.

Podmínky přijetí a přihlášky Vzhledem k faktu, že se jedná nejen o manažerský vzdělávací program, ale současně i magisterský, je nutnou podmínkou mít minimálně dokončené vysokoškolské vzdělání prvního stupně, tedy být držitel titulu Bc. (bakalář). Vzhledem k tomu, že se jedná o studijní program, který se přizpůsobuje potřebám manažerů a vyššímu managementu firem, lze se stále ke studiu zapsat. A to buď ve vypsaných termínech zkoušek, nebo zažádat o individuální termín přijímacího řízení a to až do konce měsíce září 2012.

Výhody studia MSc in Business and Informatics na VUT v Brně

  • zisk znalostí a dovedností pro používání ICT v řízení firmy a procesů
  • zkušení lektoři – pedagogové VUT a experti z praxe
  • víkendové studium vhodné i pro pracující
  • mezinárodně uznávaný titul Master of Science
  • zázemí prestižní vysoké školy se stoletou tradicí
  • možnost zisku certifikátu ISMS specialista
  • školné jako daňově uznatelný náklad

Vysoké učení technické v Brně
Fakulta podnikatelská – studium MSc
Kolejní 4, 612 00 Brno
www.msc-vutbr.cz

Kontakt
Bc. Jana Rozehnalová
Marketing Director
tel.: +420 541 143 720
mobil: +420 734 262 049
e-mail: rozehnalova@fbm.vutbr.cz