Studenti podpoří prodejem červených stužek boj proti AIDS

4. 12. 2012 | Tiskové zprávy

Lékařská fakulta UP a mezinárodní studentská organizace IFMSA pořádají ve středu a ve čtvrtek tradiční osvětovou akci Olomouc proti AIDS, jejíž výtěžek bude použit na pomoc lidem bojujícím s HIV/AIDS – konkrétně na podporu občanského sdružení Česká společnost proti AIDS.

„Problematika HIV/AIDS je stále velice důležité téma, a proto jsem ráda, že se naši studenti aktivně zapojují do řešení tohoto problému. Jen za loňský rok u nás přibylo asi 200 nových případů AIDS, což je nejvíce za poslední roky a je možné, že je to jen vrchol ledovce. Proto každá aktivita, která upozorní na tuto závažnou chorobu, je vítaná a prospěšná, v období Vánoc pak ještě více posilující solidaritu mezi lidmi,“ říká docentka Eliška Sovová, proděkanka pro komunikaci na lékařské fakultě.

Červené stužky si mohou lidé zakoupit ve středu 5. prosince od 17–18 hodin v prostorách Teoretických ústavů Lékařské fakulty UP, ve čtvrtek od 10– 18 hodin na Horním náměstí. Do prodeje stužek se podle Andrey Bednářové z olomoucké pobočky sdružení IFMSA zapojí již pátým rokem asi třicítka studentů.

Více:
www.aids-pomoc.cz
www.ifmsa.cz