DOLOMITY v galerii VŠB-TUO

28. 11. 2012 | Tiskové zprávy

Kamil Übelauer se fotografování věnuje od roku 2005, od roku 2010 je členem Fotoklubu Havířov. Od prvopočátku se jeho volná tvorba zaměřuje na krajinu a hory. Ve svých fotografiích se snaží o zachycení krajinných a horských scenérií v zajímavých atmosférických a klimatických podmínkách.

Tvoří nejen v blízkém okolí svého bydliště, ale cíleně se vydává i do vybraných lokalit nejen v tuzemsku, ale velmi často i za hranicemi naší země. Mezi jeho oblíbené lokality patří hory a skalní útvary Slovenska. Italské Dolomity jsou ale podle jeho slov srdeční záležitostí. „První cestou do tohoto horského ráje v roce 2010 jsem byl doslova nadšen a ani po letošní třetí cestě mě to nadšení ještě neopustilo. Fotografovat nádherné scenérie desítek rozmanitých horských masívů se tam dá prakticky odkudkoliv a když se tam navíc člověk vydá v podzimním čase, kdy se příroda halí do neuvěřitelné palety barev a turistický ruch je prakticky na nule, zažije často velmi silné a emotivní okamžiky,“ říká autor.

Kamil Übelauer pořádal v letošním roce již dvě autorské výstavy, s jeho tvorbou se můžete blíže seznámit na jeho webu www.ubefoto.cz.

Výstava DOLOMITY v galerii VŠB-TUO v Ostravě-Porubě potrvá do 21. prosince 2012. Zpřístupněna je denně v době od 8 do 17 hodin, vstup je zdarma.