Zimní semestr Univerzity volného času na Fakultě filozofické Univerzity Pardubice

17. 9. 2012 | Tiskové zprávy

Pro posluchače všech věkových kategorií připravila Fakulta filozofická Univerzity Pardubice na tento akademický rok cyklus deseti tříhodinových bloků s 20 přednáškami na téma STŘEDOVĚKÝ SVĚT. Fakulta chce zájemcům z řad veřejnosti představit dějiny lidské civilizace v celé jejich šíři a současně prezentovat humanitní vědní obory vyučované na Fakultě filozofické v Pardubicích. V průběhu ročních přednáškových cyklů, tematicky a chronologicky vymezených a na sebe navazujících, budou nyní posluchači seznámeni se středověkým světem.

Přednášky Univerzity volného času letošního akademického roku, které se uskuteční 1× do měsíce, jsou zaměřeny zejména na vznik středověké Evropy, umění, literaturu, architekturu, filosofii a vzdělanost ve středověku, ale například také na válečné umění či mořeplavbu v této době. Ve čtvrtek 20. září posluchači vyslechnou přednášku o vzniku středověké Evropy s podtitulem „Mohamed a Karel Veliký“ docenta Jana Stejskala a přednášku magistra Víta Machálka o křesťansko-muslimských vztazích v období křížových výprav.

Posluchačem UVČ se může stát každý zájemce, kdo zaplatí vstupní poplatek 400,– Kč. Výuka v zimním semestru 2012 probíhá jednou měsíčně vždy ve čtvrtek od 14:00 do 17:15 hodin v kongresovém sálu rektorátu ve Studentské ulici 95 v univerzitním kampusu v Pardubicích – Polabinách.

Podrobný rozpis jednotlivých přednášek a termínů konání je k dispozici na webových stránkách Fakulty filozofické UPa.

Bližší informace k UVČ na Fakultě filozofické Univerzity Pardubice:
Bc. Zlata Zářecká
Studijní oddělení a oddělení vědecké agendy FF
telefon 466 036 239
www.uni-pardubice.cz