Na Zahradnické fakultě v Lednici Mendelovy univerzity v Brně probíhá inovace studijních oborů

25. 7. 2012 | Tiskové zprávy

Projekt je zaměřen na inovaci vybraných studijních předmětů na Zahradnické fakultě v Lednici. V průběhu realizace projektu se na fakultě vystřídá téměř 200 tuzemských a 25 zahraničních odborníků, kteří budou prezentovat vybraná témata. Studenti tak mají možnost seznámit se i s problémy, které je mohou potkat v praxi a s odborníky je konzultovat.

Průběžně je inovováno 56 vyučovaných předmětů. Do projektu se aktivně zapojilo celkem již 2314 studentů Bc. i navazujícího Mgr. stupně studia, své odborné přednášky realizovalo již 99 externích lektorů, z toho 13 ze zahraničí.

Z vybraných přednášek jsou pořizovány kamerové záznamy, které slouží jako studijní materiál. Všem studentům univerzity jsou také k dispozici elektronické PowerPointové prezentace z inovovaných přednášek.

Poznatky z dosavadního průběhu realizace projektu budou zúročeny na podzimním workshopu, kterého se zúčastní externí lektoři i garanti všech inovovaných studijních oborů. Zde si vymění praktické zkušenosti z výuky.

V budoucnu je plánován ještě jeden workshop, tentokrát i se zastoupením studentů. Počátkem roku 2013 proběhne odborná konference, které se zúčastní kromě vybraných externích lektorů i další hosté.

Hlavním přínosem projektu je výraznější provázání vysokoškolské výuky s praxí, což může studentům v budoucnu výrazně usnadnit vstup na trh práce.