Prázdninové měsíce budou na JU patřit zejména letním školám / Letos pestrá nabídka 9 atraktivních akcí

27. 6. 2012 | Tiskové zprávy

Letní školy a kurzy nabízejí například intenzivní jazykové kurzy, kurzy zaměřené na samostatnou práci na malých vědeckých projektech, dále jsou zaměřeny například na management, sociologii, politické vědy, biologii apod. Jednotlivé akce jsou určené převážně pro středoškolské a vysokoškolské studenty a některé jsou určené všem zájemcům bez omezení.

  • Managing International Business Summer School 2012

Ekonomická fakulta pořádá ve spolupráci s australskou Victoria University v Melbourne druhý ročník mezinárodní letní školy. Hlavní náplní je odborný program zaměřený na management a exkurze do významných firem působících nejen v jižních Čechách. Vedle odborného programu mají australští studenti možnost navštívit památky a historická města České republiky. Letní škola se koná v termínu 20.6. – 20.7. 2012.

  • Letní rybářská škola 2012 pro studenty středních i vysokých škol

Letní škola, kterou v termínu 2. 7. – 27. 7. 2012 pořádá Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický FROV JU, je čtyřtýdenním kurzem, během kterého budou účastníci intenzivně pracovat na projektu, vyslechnou si zajímavé přednášky a zúčastní se exkurzí. Nedílnou součásti kurzu je i závěrečné sympozium, kde budou prezentovány jednotlivé řešené projekty a získané výsledky.

  • Letní škola a Schola ludus

Obě akce realizované Školou komplexních systému FROV JU ve spolupráci s Ústavem nanobiologie a strukturní biologie CVGZ AV ČR,v.v.i., se uskuteční v Nových Hradech od 1. do 28. července 2012. Letní škola je určena pro studenty středních škol, Schola ludus pro studenty vysokoškolské. Každý účastník pracuje na vlastním vědeckém projektu v laboratořích Jihočeské univerzity a Akademie věd. Své výsledky prezentují na závěrečném workshopu.

  • Sommerkolleg 2012

Od 1. července do 21. července 2012 potrvá letní škola českého a německého jazyka, kterou společně organizují Pedagogická fakulta JU a Universität Wien. V Českých Budějovicích se bude společně učit 18 studentů z České republiky a 18 studentů z Rakouska. Denní program se bude skládat z jazykové výuky, volitelných odborných seminářů a doplňkových akcí – exkurzí, autorských čtení a přednášek.

  • Letní škola Armstrong Atlantic State University

Ve dnech od 4. do 20. července 2012 přivítá Jihočeská univerzita již potřetí studenty letní školy z Armstrong Atlantic State University (Savannah, Georgia, USA). Letos se školy zúčastní celkem 12 studentů a 3 profesoři v oborech sociologie, politické vědy a kriminalistika. Mimo plánovaného výukového programu skupinu čeká návštěva Hluboké nad Vltavou, Českého Krumlova a Třeboně, ale také 4denní výlet do Vídně, Budapešti a Keszthely. Kurzy v rámci této letní školy budou přístupné i studentům Jihočeské univerzity.

  • Letní škola slovanských studií

Třítýdenní kurz je určen zejména pro zahraniční studenty češtiny a slavistiky, učitele a překladatele i pro laické zájemce o český jazyk. Letos se v termínu 20. 8. – 7. 9. 2012 uskuteční již po jednadvacáté. Letní škola slovanských studií je organizována Ústavem bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity. Účastníci jsou podle znalostí a zvládnutí českého jazyka rozděleni do tří skupin – začátečníci, středně pokročilí, pokročilí. Pro každou skupinu je připraven odlišný program.

  • Týden se současnou biologií

Šestý ročník akce, která 25 vybraným středoškolským studentům přiblíží metody moderního biologického bádání, se uskuteční od 3. do 7. 9. 2012. Účastníci se každý den seznámí s vybranou oblastí biologie – algologií, molekulární biologií, zoologií atd. Získané poznatky využijí při praktických cvičeních jak v laboratořích, tak i v terénu.

  • Letní škola migračních studií

Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) ve spolupráci s katedrou společenských věd Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity zvou studenty bakalářských, magisterských a doktorských programů na IOM Letní školu migračních studií, která proběhne ve dnech 3. – 7. září 2012 na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.

Jedná se o 4. ročník letní školy migračních studií organizované Mezinárodní organizací pro migraci (IOM), která se v minulých letech konala na Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci (2009 a 2010) a na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. Vzhledem k účasti zahraničních lektorů i studentů je výukovým jazykem angličtina. Účastnický poplatek 100 EUR hradí ubytování, stravu (snídaně a obědy), výukové materiály atd.

Letos již zrealizovaná akce:

Mezinárodní letní škola ekologického zemědělství – 10. 6. až 23. 6. 2012 na Zemědělské fakultě

  • Mezinárodní letní škola ekologického zemědělství

Druhý ročník letní školy s názvem Ecological production systems for environmental and human health se konal od 10. do 23. 6. 2012 na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v rámci programu Erasmus Intensive Programme „EPSEN“.

Hlavním tématem byl přínos šetrných a ekologických systémů hospodaření pro životní prostředí a zdraví člověka. Letní školy se zúčastnili přednášející a studenti z Rakouska, Polska, Estonska, Lotyšska, Slovinska, Maďarska, Slovenska a České republiky.

Více také na:

Průběžně aktualizovaná složka s informacemi a fotografiemi z letních škol