Nejzodpovědnější ostravskou kráskou se stala Slovinka Eva Jenko

28. 4. 2012 | Tiskové zprávy

V průběhu večera si diváci užili hned dvě módní přehlídky – značky JKate návrhářky Kateřiny Ivanové, MUXU návrhářky Mily Vozňákové a pokochali se doplňky značky Knírky či kabelkami MARS Martiny Stuchlíkové. Na programu nechyběly ani bonbónky jako je street dance, interview s dívkami i pěvecké vystoupení afroamerické zpěvačky a moderátorky večera Teresy Polk. Akci hudebně zaštítili známí ostravští DJs Pietro Bell a Ozzy.

Osm finalistek ze zemí Francie, Rusko, Jižní Korea, Mongolsko, Řecko, Taiwan, Španělsko a Slovinsko bojovalo i mimo návrhářské molo. Jejich fanoušci je mohli od začátku dubna podporovat na webových stránkách miss-responsibility.eu . Zde si také zvolili prostřednictvím internetového hlasování svou Miss Erasmus, v českém slangu by se dalo říct miss sympatie. Tou se za vysoké podpory nejen zahraničních, ale i českých nadšenců volby královny krásy, stala dívka s číslem pět, jednadvacetiletá Řekyně, Elena Vezali.

Na internetu si studenti zvolili i svého Mr. a Miss Buddy, tedy dvojici nejpopulárnějších a současně nejstarostlivějších českých studentů. Ti se o své zahraniční kamarády dobrovolně starají po celou dobu jejich pobytu na VŠB – TU Ostrava. Exchange Student Club je koordinuje k bezvadné nápomoci od začátků výměnných pobytů až po poslední rozloučení na nádraží. Nejlepšími „chůvami“ se pro rok 2012 stali a tituly Miss Buddy a Mr. Buddy si odnesli Kateřina Klásková z Ekonomické fakulty a Michal Suder z Fakulty strojní.

Samotná vítězka, dívka se symbolickým číslem sedm, byla zvolena osmičlennou porotou ,složenou z náměstka primátora Ing. Martina Štěpánka, PhD., prezidenta ESC VŠB-TUO Ing. Adama Farníka, Bc. Venduly Rechové za módní blog Zoomyourstyle, Miroslava Brzáka za slevový portál ulovto.cz, který dodal vítězům atraktivní ceny v podobě relaxačních zájezdů a luxusních večeří, Ing. Kateřiny Polínkové za Akademický senát VŠB – TU Ostrava a dvou náhodně vylosovaných zahraničních studentů. Pro Evu Jenko hlasovala větší polovina poroty.

Myšlenka Miss Responsibility vznikla spojením Responsible Party a poptávky zahraničních studentů po soutěži Miss. Miss Responsibility je součástí celoevropského projektu „Responsible Party“ podporovaného organizacemi ESN International a Jan Becher – Pernod Richard. V rámci večera ambasadoři projektu Responsible Party diskutovali s návštěvníky témata dotýkající se zodpovědného způsobu života – konzumace alkoholu, užívání drog, sexuální turistiky, prokrastinace, přístupu k planetě Zemi a především k vlastnímu životu.

Tereza Dalecká, George Drozdek
ESC VŠB-TUO