Na VŠB-TUO budou diskutovat o spolupráci s průmyslem!

25. 5. 2012 | Tiskové zprávy

Letošní již čtvrtý ročník bude věnován hledání odpovědi na otázku co očekává průmysl od reformy terciárního vzdělávání. „U kulatého se sejde na čtyřicet představitelů firem, univerzit, průmyslových asociací i veřejné správy“, sdělil regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR v Moravskoslezském kraji Petr Holica, který je organizací akce za Svaz průmyslu a dopravy pověřen. „Myslíme, že je důležité dostat zástupce škol a průmyslu k jednomu stolu a nechat je diskutovat o tom, jaká jsou očekávání a potřeby obou stran . Dobře fungující spolupráce univerzit a průmyslu je jedním z klíčů ke konkurenceschop­nosti ČR“, míní Holica.

„Spolupráce technické univerzity s průmyslem je zcela zásadní“, říká prorektor pro rozvoj a sociální vztahy VŠB-TUO prof. Jaromír Gottvald. „V době, kdy probíhá reforma terciárního vzdělávání je zcela legitimní potřebné zapojení průmyslových partnerů do diskuze o tom, kam má směřovat naše vysoké školství, vyměnit si názory a přijít případně s dalšími novými náměty.“

Na téma Reforma terciárního vzdělávání bude hovořit rektor VŠB-TUO prof. Ivo Vondrák. Z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se akce zúčastní Ivan Wilhelm, nebudou chybět ani předseda Rady VŠ doc. Jakub Fischer a prof. Rudolf Haňka, jeden z hlavních zpracovatelů návrhu na reformu VŠ. O vzrůstající prestiži kulatého stolu svědčí, že letos mu byla udělena záštita předsedy vlády ČR.

Mgr. Táňa Kantorková
manažerka pro vnější vztahy
telefon: 597 323 700
e.mail: tana.kantorkova@vsb.cz
www.vsb.cz