MVŠO pořádá soutěž pro studenty středních škol

11. 4. 2012 | Tiskové zprávy

Esejistická soutěž je určena pro dvou- až tříčlenné týmy studentů 1. až 4. ročníků středních škol v Olomouckém kraji, které budou zpracovávat eseje na jedno z pěti soutěžních témat. Ve svých pracech se budou zamýšlet nad budoucností mladých v Olomouckém kraji, rolí našeho kraje v Evropě, hospodářským rozvojem kraje, popř. budou uvažovat o využití informačních a komunikačních technologií pro rozvoj kraje nebo energetické soběstačnosti kra­je.

„Mladá generace je klíčem k rozvoji regionu. Proto se Moravská vysoká škola Olomouc rozhodla ve spolupráci se sdružením OK4Inovace a dalšími partnery zorganizovat tuto soutěž pro studenty středních škol,“ zdůvodňuje vznik soutěže Mgr. PhDr. Ladislav Chvátal, Ph.D., prorektor pro vnější vztahy MVŠO. Kromě zapojení mladé generace do debaty o Olomouckém kraji, jeho budoucnosti a hospodářském rozvoji, je dalším z cílů soutěže posílení inovační kultury v regionu, konkrétně např. hledání inovačních prvků v oblasti informačních technologií a energetiky.

Vítězné týmy obdrží hodnotné ceny, které do soutěže věnovali partneři soutěže a zároveň garanti jednotlivých soutěžních témat.

„Vítězné týmy se podívají např. do sídla firmy našeho významného zahraničního firemního partnera Schneider Electric v Paříži, prohlédnou si významné energeticky šetrné stavby v Praze, obdrží mobilní telefony či fotoaparáty. Moravská vysoká škola Olomouc věnuje vítěznému týmu studijní stipendium. Ceny jsou tedy více než lákavé,“ informuje Mgr. Monika Mackovíková, PR manažerka MVŠO a dodává: “ Ti nejlepší studenti ze všech kategorií navíc budou pozváni na večeři s hejtmanem a dalšími významnými představiteli města a kraje.“

Soutěžní eseje je možné posílat do 15. května. Veškeré informace k soutěži, soutěžním tématům a pravidlům lze získat na webových stránkách soutěže www.ok2you.cz<http://www.ok2you.cz> a dále také na webových stránkách Moravské vysoké školy Olomouc www.mvso.cz<http://www.mvso.cz> . Kontakt: Mgr. Monika Mackovíková, PR manažerka, Moravská vysoká škola Olomouc, tel.: (+420) 587 332 365, mobil: (+420) 724 444 368, e-mail:

monika.mackovikova@mvso.cz, www.mvso.cz