Letní intenzivní kurz čínských studií

26. 7. 2010 | Aktuality

Konfuciova akademie při Univerzitě Palackého pořádá ve dnech 2. – 6. srpna a 9. – 13. srpna 2010 dvoutýdenní Letní intenzivní kurz čínských studií 2010. Kurz je koncipován jako první vhled do čínské kultury a jako úvod do mluveného a psaného čínského jazyka i myšlení. Veden bude učitely, absolventy a studenty vyšších ročníků z Katedry asijských studií.

Jednotlivé vyučovací hodiny budou trvat 45 minut. Během dopoledne bude probíhat výuka čínštiny (tři vyučovací hodiny denně), odpoledne a podvečer budou patřit přednáškám o Číně (jedna hodina denně), workshopům s čínským lidovým uměním (jedna hodina denně), čínskému cvičení (dvě hodiny dvakrát týdně) a popřípadě i čínským filmům, ukázce bojových umění nebo výletům po Olomoucku. Nově je do kurzu zařazeno i jedno odpoledne vaření čínské kuchyně a odpoledne v čajovně.

Cena kurzu je 6 000,– korun, pro důchodce, studenty a ZTP činí kurzovné 4 800,– Kč a pro členy KA platí sleva 4 % (slevy se nekombinují). Předběžné přihlášky lze zasílat e-mailem, telefonicky nebo osobně, k úhradě kurzu dojde až po vyplnění přihlášky závazné. Minimální počet zájemců pro otevření letního kurzu je pět.

Zdroj a více informací: konfucius.upol.cz