Jihočeská univerzita ve spolupráci s dalšími partnery pořádá konferenci Klíšťata a jimi přenášená infekční onemocnění v podmínkách jižních Čech a Bavorska / 27. 9.

25. 9. 2011 | Tiskové zprávy

Jedná se o projekt programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 České republika – Svobodný stát Bavorsko 2007–2013´ s finanční spoluúčasti Jihočeského kraje. Těsná spolupráce s profesorem K. Pfisterem a jeho kolegy z mnichovské univerzity umožnila rozšířit mapovací projekt o lokality Dolního Bavorska.

Konference se uskuteční** v úterý 27. září 2011 od 10:00 do 17:30 hod v sále Zastupitelstva Jihočeského kraje na Krajském úřadě** (č. dv. 2004). Jednacími jazyky konference budou němčina a čeština doplněné simultánním tlumočením. Na programu budou dva hlavní referáty s výsledky výzkumu na vybraných lokalitách v jižních Čechách a Dolním Bavorsku, jakož i dalších několik přednášek z aktuální problematiky ekologie a epidemiologie klíšťat a jimi přenášených nákaz (klíšťová encefalitida; lymská borelióza). Mezi přednášejícími budou kolegové z Ludwig-Maximilians-Universität München, Státního zdravotního ústavu v Praze, Nemocnice České Budějovice, a.s., Parazitologického ústavu Biologického centra AV ČR, v. v. i., společnosti Gen-Trend, s.r.o., z Robert Koch-Institut v Berlíně a dalších pracovišť.

Bližší informace ke konferenci „Klíšťata a jimi přenášená infekční onemocnění v podmínkách jižních Čech a Bavorska“ podá prof. Libor Grubhoffer, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, tel. 389 025 456; e-mail: liborex@paru.cas.cz. Program konference Klíšťata a jimi přenášená onemocnění v podmínkách jižních Čech a Bavorska / formát pdf

INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Jihočeským krajem