Je tu další ročník soutěže Revit Open

12. 8. 2009 | Aktuality

Společnost Autodesk společně s Fakultou architektury vyhlašují již 3. ročník soutěže Revit Open. Zúčastnit se jí mohou všichni současní studenti vysokých škol se stavebním a architektonickým zaměřením i jejich čerství absolventi (do 3 let po absolutoriu), a to buď jako jednotlivci, nebo v týmu. Nově se letošního ročníku mohou zúčastnit také zahraniční studenti, kteří studují v ČR na stipendium.

Poslání soutěže Cílem soutěže, jejíž plný název zní „Revit Open 2009 – Independent House, Ovčí farma“ je vytvořit návrh energeticky soběstačného objektu či několika objektů pro ekologickou ovčí farmu v chráněné krajinné oblasti Beskydy, kerá se nachází v lokalitě Santov. „Vzhledem k velkému úspěchu minulých dvou ročníků jsme se rozhodli uspořádat další kolo soutěže, která je v ČR a na Slovensku jedinečná tím, že neizoluje svět architektury a pozemního stavitelství. Připravuje tak mimo jiné studenty na praxi, ve které jsou tyto dva obory úzce propojeny,“ říká Patrik Minks, předseda poroty soutěže a zástupce firmy Autodesk v jedné osobě.

Podmínky soutěže Navržený soutěžní ovčín má vykazovat minimální provozní náklady, musí být co nejekologičtější a měl by se svým charakterem podobat nízkoenergetické stavbě. Musí být natolik velký, aby mohl pojmout 150 ovcí a minimálně 2 berany, a počítat musí i s doplňkovým chovem přibližně 5 až 10 koz. Pozemek, pro něhož se návrhy sestavují, se nachází na kopci u Santova. „Pro zpracování návrhu a jeho prezentaci musejí soutěžící použít softwaru firmy Autodesk. V rámci soutěže jsou hodnoceny faktory architektonické hledisko, stavebně technické řešení a využití možností daného softwarového řešení. Za komplexní použití softwaru Revit Architecture či AutoCAD Architecture získají soutěžící v celkovém souhrnu další bonusové hodnocení,“ uvádí se v tiskové zprávě společnosti Autodesk.

Důležité termíny Posledním dnem, kdy se lze do soutěže registrovat, je 30. září 2009. Soutěžní návrhy se podávají nejpozději do 9. listopadu 2009. Vyhlášení výherců a předání cen proběhne v březnu příštího roku.

Ceny Autoři nejlepších návrhů získají ceny ve formě softwaru společnosti Autodesk, notebooků a digitálního zrcadlového fotoaparátu.

Podrobné informace o soutěži najdete na www.revitopen.cz, kde se lze rovněž zaregistrovat.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Autodesk