Jaký byl Den otevřených dveří na Jihočeské univerzitě?

22. 1. 2012 | Tiskové zprávy

Zájemci si mohli prohlédnout si jednotlivé fakulty – posluchárny, odborná pracoviště a laboratoře. V úvodních přednáškách byli seznámeni s aktuální nabídkou studijních oborů pro akademický rok 2012/2013 a s informacemi o přijímacím řízení. Dostali také základní informace o službách souvisejících se studiem na Jihočeské univerzitě – o ubytování na kolejích, stravování v menze atd.

Kromě základních přednášek poskytovali informace také vyučující a studenti na jednotlivých katedrách a ústavech. Řada pracovišť připravila bohatý doprovodný program sestavený z popularizačních přednášek, promítání dokumentů a výstav. Na Zdravotně sociální fakultě byla k vidění výstava fotografií programu Pět P a výstava fotografií na téma Sociální práce s dětmi v Zambii, Přírodovědecká fakulta nabídla promítání unikátních dokumentů s přírodovědnou tematikou a možnost prohlédnout si chovy afrických rypošů, Ekonomická fakulta připravila prohlídky kampusu Jihočeské univerzity vedené studenty EF a soutěž „Vysokoškolákem na zkoušku“. Zájemci si mohli prohlédnout také provoz Školního zemědělského podniku.

Podle předběžných odhadů navštívilo Jihočeskou univerzitu přes 4 000 zájemců.

Na jednotlivých součástech byl největší zájem mj. o tyto obory:

EF – Obchodní podnikání, Řízení a ekonomika podniku

FROV – Rybářství

FF – Anglický jazyk a literatura

PF -Učitelství pro mateřské školy, Psychologie

PřF – Biologické obory

TF – Sociální a charitativní práce, Pedagogika volného času

ZSF – Fyzioterapie, Všeobecná sestra , Porodní asistentka a Speciální pedagogika – vychovatelství

ZF – Pozemkové úpravy a převody nemovitostí, Zootechnika, Agropodnikání, Zemědělská technika: obchod, servis a služby, Biologie a ochrana zájmových organismů.






Mgr. Hana Bumbová
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Branišovská 31a
370 05 České Budějovice

Tel. 387 772 024
E-mail: bumbova@jcu.cz
http://www.jcu.cz/…ic-relations
http://www.jcu.cz/