Informační síť EUROPE DIRECT zahajuje kampaň na podporu stáží a studia v zahraničí

21. 3. 2012 | Tiskové zprávy

Informační sít EUROPE DIRECT, kterou tvoří více než 480 regionálních informačních středisek, na 400 dokumentačních středisek, kontaktní online a telefonní dotazníková služba po celém území Evropské unie, zahajuje novou kampaň cílenou na středoškolské a vysokoškolské studenty. Smysl kampaně nejlépe vystihuje její motto „Příležitost k příležitostem.“

V rámci kampaně EUROPE DIRECT prohlubuje povědomí o možnostech studia v členských zemích Evropské unie a také o podmínkách pracovních stáží v jejích institucích. „V průběhu projektu ukazujeme studentům, že EUROPE DIRECT je jim k dispozici jako spolehlivý zdroj informací a odborné pomoci, ať už chtějí studovat ve Francii nebo pracovat u Evropské komise,“ uvedla Tereza Sanjuan, koordinátor EUROPE DIRECT pro Českou republiku. Součástí kampaně budou také semináře za účasti zástupců regionálních poboček EUROPE DIRECT a studentů se zahraničními zkušenostmi, na nichž se zájemci o studium či stáž dozví, jaká je nutná úroveň kvalifikace pro práci či jaké jsou finanční podmínky studia.

Kampaň je zaměřena především na studenty, kteří v době uzávěrky přihlášek končí střední školy nebo již ukončili první cyklus vysokoškolského vzdělání a mají titul odpovídající úrovně – bakalář. Kromě pozvánek, ať klasických či elektronických na sociálních sítích, plakátů ve školách nebo článků ve studentských časopisech, mohou vysokoškoláci čekat také soutěž o pobyt v Bruselu.

Realizaci a grafické ztvárnění kampaně zajišťuje agentura Ogilvy. Vzhledem k cílové skupině byly zvoleny odpovídající způsoby komunikace, například prostřednictvím webových stránek pro studenty, jako je spolubydlení.cz, seminárky.cz, ale i na vyhledávači Google. K podobě plakátů se vyjádřil Jan Šimek z OgilvyAction: „Studenti oceňují především smysl pro humor a originalitu, proto jsme zvolili úsměvné slogany zmiňující světově známé osobností, které studovaly na proslulých univerzitách.“ Vizuální styl plakátů připomíná výkresy, kterým se ne zrovna pozorní studenti věnují v průběhu vyučování.

EUROPE DIRECT je oficiální informační síť Evropské unie a plní roli prostředníka mezi jejími institucemi a občany členských zemí. K účinnému vykonávání této role má k dispozici 480 regionálních informačních středisek a na 400 dokumentačních středisek po celém území Evropské unie, dostupná je také kontaktní online a telefonní dotazníková služba. V České republice je devět informačních a sedm dokumentačních středisek. Více informací na www.europedirect.cz.