Hledá se Miss Academia. Jsi to ty?

4. 12. 2009 | Aktuality

Organizátoři soutěže MISS ACADEMIA ČR 2010 odstartovali v pořadí už 14. náborovou kampaň, jejímž cílem bude najít tu „nej“ mezi všemi krásnými a zároveň ineteligentními vysokoškolačkami u nás. Oproti loňskému ročníku se do toho letošního mohou zapojit nejen studentky prezenčního, ale nově i kombinovaného studia na kterékoliv vysoké či vyšší odborné škole v rámci České republiky.

Registrace do soutěže probíhá prostřednictvím webových stránek soutěže, a to až do 3. ledna 2010. Uchazečkám o titul královny krásy mezi vysokoškolačkami musí být nejvýše 26 let. Během následných castingů, které se budou konat 8. ledna v Praze a 15. ledna 2010 ve Zlíně, soutěžící projdou vědomostně-inteligenčním testem, promenádou v plavkách a rozhovorem s porotou. Do finálového kola pak postoupí deset nejlepších. Boj o vítěznou korunku se uskuteční 31. března 2010 v prostorách Městského divadla Zlín.

Za projektem MISS ACADEMIA ČR stojí studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. „Letošní ročník se nese v duchu antiky. Chceme tím ukázat, že antika ctila přirozenou krásu, ale také intelekt a moudrost,“ vyjádřily se k letošnímu tématu manažerky projektu Eva Krutáková a Hana Pavlínová. „Podstatou soutěže je zbořit mýtus: ženy jsou buď krásné nebo chytré. Chceme najít tu „nej“ vysokoškolačku, v jejíž osobě se snoubí inteligence, krása i ženskost. Hledáme miss, která má (s)mysl.“

Více informací o průběhu soutěže, podmínkách registrace i o předchozích ročnících najdete zde.

Zdroj: tisková zpráva soutěže MISS ACADEMIA ČR 2010