Evropští odborníci v boji proti plagiátorům se sejdou v Brně

18. 10. 2012 | Tiskové zprávy

Hostitelem akce bude Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF MENDELU) která je jedním z hlavních řešitelů tohoto unikátního a potřebného projektu. Konference se koná 12.–13. června 2013, uzávěrka pro příspěvky je již 9. 11. 2012.

Konference zaměřená zejména na politiky boje proti plagiátorství, tomuto mimořádně aktuálnímu a citlivému problému, je v České republice zcela unikátní. „Dokonce i na evropské úrovni se tomuto tématu příliš pozornosti nevěnuje,“ podotýká Mgr. Tomáš Foltýnek, Ph.D. z Ústavu informatiky na PEF MENDELU a dodává, že lze považovat za velkou čest, že k pořádání konference vybrána právě Provozně ekonomická fakulta.

Setkání nabídne platformu pro výměnu zkušeností a osvědčených postupů pro prevenci plagiátorství. Přístupy k řešení tohoto problému se ve světě značně liší, zvláště pak z hlediska postihů. Cílem celého projektu, jehož vyvrcholením je tato konference, je nalézt způsob, jak sjednotit pravidla boje proti plagiátorství a postihy studentů v rámci Evropské unie. Mendelova univerzita již z výsledků několikaleté spolupráce těží. Přispěla k výraznému vylepšení jejího vlastního antiplagiátorského systému.

Zájemci o účast na konferenci se mohou na stránkách http://ippheae.eu přihlásit do 9. 11. 2012, kdy je stanovena uzávěrka abstraktů.