Den otevřených dveří UP přinese informace, divadlo i testy svalové síly

16. 11. 2012 | Tiskové zprávy

Zájemci o studium se mohou těšit nejen na kompletní informační servis, ale například také na divadelní představení, nácvik chůze se slepeckou holí, výstavu či nejrůznější ukázky práce s tělem. Pedagogická fakulta připraví bohatý program netradičně v Konviktu. Dveře celé univerzity se otevřou ještě také v sobotu 19. ledna 2013.

Cyrilometodějská teologická fakulta se zájemcům otevře od 9.00 do 14.00 hod. v Univerzitní ulici. Referentky na studijním oddělení poskytnou informace o otevíraných studijních oborech a administrativních záležitostech souvisejících s přijímacím řízením. „Zástupci katedry křesťanské výchovy představí uchazečům bakalářský studijní obor Sociální pedagogika. Zástupci katedry křesťanské sociální práce poskytnou informace o bakalářských studijních oborech Charitativní a sociální práce a Mezinárodní sociální a humanitární práce, které jsou realizovány ve spolupráci s CARITAS – VOŠs Olomouc, a na ně navazujících magisterských studijních oborech Charitativní a sociální práce a Mezinárodní humanitární a sociální práce,“ zdůraznila Jana Zajacová, vedoucí studijního oddělení.

Filozofická fakulta přivítá uchazeče od 9.00 do 14.00 hodin. Dva pětačtyřiceti­minutové informační bloky se zástupci vedení fakulty se uskuteční v 10.00 a v 11.30 v aule FF. Referentky na studijním oddělení zprostředkují informace o nabízených studijních programech a oborech, katedrách fakulty a administrativních záležitostech souvisejících s přijímacím řízením. „Podrobné údaje o studijních programech, obsahu studia jednotlivých oborů, požadavcích pro přijetí, přípravných kurzech, konzultacích, o uplatnění absolventů v praxi budou podávány na příslušných oborových katedrách, na nichž se tyto obory vyučují,“ připomněla Pavlína Grigárková, vedoucí oddělení.

Den otevřených dveří se bude konat od 9.00 do 14.00 hod. také v budově přírodovědecké fakulty na třídě 17. listopadu. Informace podají děkan a proděkanka pro studijní, pedagogické a sociální záležitosti ve dvou totožných blocích v 9.00 a v 11.00 hodin. Po zodpovězení dotazů budou podávat podrobnější informace o jednotlivých studijních oborech zástupci příslušných kateder.

Pestrý program má pro návštěvníky připravený fakulta tělesné kultury od 9.00 do 14.00 hod. Dva informační bloky za přítomnosti vedení fakulty se uskuteční v 9.00 a v 11.00 v budově A, místnosti 401 v Neředíně. Zájemci se mohou těšit například na ukázku moderních didaktických pomůcek, mobility na vozíku, analýzu zatížení při kontaktu nohy s podložkou a tělesného složení, testování svalové síly, vyšetření kostní denzity, ukázku netradičních sportů a pohybových her, prohlídku fyziologické laboratoře či ukázkovou hodinu angličtiny. „Informace budou zájemcům o studium poskytovat kromě zástupců kateder a referentek studijního oddělení také studenti v černém tričku „info člověk“, kteří se budou pohybovat u vstupu do budovy A i budovy C,“ zdůraznil Svatopluk Horák, proděkan pro studium a pedagogické záležitosti.

Fakulta zdravotnických věd pořádá Den otevřených dveří pouze v lednovém termínu, přesto ale zájemci o studium mohou po dobu konání akce navštívit studijní oddělení fakulty, kde se dozvědí o nabízených studijních oborech, podmínkách přijímacího řízení apod.

Ve hře bude také Konvikt a VOŠka
Setkání zástupců pedagogické fakulty s uchazeči o studium se netradičně odehraje v prostorách Uměleckého centra UP (Konviktu) v Univerzitní ulici od 12.00 do 17.00 hod. „Centrálním heslem prezentace naší fakulty a hlavním motivem programu dne otevřených dveří se stalo heslo „Připoj se“. Našim cílem je seznámit uchazeče s nabízenými studijními programy a obory, ale také představit fakultu jako vědecko-výzkumné pracoviště, jako prostředí provázané se zahraničními partnery i s oblastí praxe a jako přátelské místo pro studium, kde je dobré nastartovat svou budoucnost,“ zdůraznil Pavel Neumeister, proděkan pro studijní záležitosti.

V atriu Uměleckého centra se budou prezentovat všechny katedry a ústavy fakulty. Rozmístění kateder bude zveřejněno při vchodu do areálu Konviktu. „Uchazeči o studium a jejich blízcí mohou shlédnout dramaterapeutické performance, vyzkoušet si chůzi se slepeckou holí, zásady provázení nevidomého člověka, jízdu na invalidním vozíku, navštívit výstavu prací studentů Výtvarné tvorby, vyzkoušet si didaktické možnosti matematických a technických stavebnic či zjistit, jaké seznamovací akce pro prváky je čekají po přijetí ke studiu,“ dodal Neumeister.

Uchazeči o studium mohou přivést své mladší sourozence či děti, které se mohou zapojit do pedagogicko-diagnostických aktivit s tématem: Co všechno už umím v preprimárním a primárním vzdělávání.

CARITAS-Vyšší odborná škola sociální Olomouc pořádá Den otevřených dveří ve stejný den. Dveře budov v Křížkovského ulici i na náměstí Republiky budou otevřeny od 9.00 do 13.00 hod. „Zájemcům o studium budou dispozici pedagogové a studenti školy, aby zodpověděli všechny dotazy a představili atmosféru školy, která nabízí souběžné bakalářské studium sociální a humanitární práce. Na náměstí Republiky budou také studenti 3. ročníku prezentovat své zahraniční praxe, např. v Ugandě nebo na Ukrajině. V budově v Křížkovského ulici bude připravená výstava fotografií z různých koutů světa, do kterých nahlédneme díky Arcidiecézní charitě Olomouc,“ uvedla tisková mluvčí školy Magdaléna Vaculčiáková.

Informace o Dnu otevřených dveří jsou k dispozici také na www.studuj.upol.cz a na fakultních webových stránkách (PdF, FTK).