Další ročník soutěže Mladý obal je tu!

25. 10. 2009 | Aktuality

Soutěž Mladý obal je jednou z těch, která se snaží vyhledávat mladé talenty mezi designéry. Vyhlašována je již od roku 1996 a od počátku funguje díky iniciativě společnosti Model Obaly.

Témata Letos poprvé nabízí tato soutěž, která se koná již popatnácté, hned dvě soutěžní témata. Tím prvním je Produktový obal s podtitulem Návrh obalu na sladkosti. Soutěžní návrhy přitom nemusejí vycházet z existujících produktů a omezena není ani povaha výrobku, pro který by měl být obal určen. Soutěžit se bude ve dvou věkových kategoriích, z nichž do jedné budou zařazeni studenti vysokých škol a mladí designéři do 30 let, do druhé pak studenti středních a vyšších odborných škol. Druhou kategorii charakterizuje téma Jiný pohled: Komiks, jehož ústředním tématem má být „krabice“. Tato kategorie je novinkou celé soutěže a klade si za cíl do ní zapojit také umělce z jiných oborů. Komiks může být umístěn na obalu výrobku, být sám výrobkem, nebo může být komiksovou formou nastíněn výrobní proces „krabice“. Téma „krabice“ lze také uchopit jen obrazně a z krabice lze například učinit jen hrdinu příběhu. Celové pojetí komiksu je tedy stanoveno zcela volně, stejně tak jako jeho forma: vyhotoven může být jak ve dvou-, tak i v trojrozměrném formátu. V této kategorii budou oproti předchozí hodnoceny všechny návrhy společně, bez ohledu na věk i úrovně studované školy soutěžícího. Podrobné informace o pravidlech soutěže včetně požadavků na technické zpracování návrhů naleznete zde.

Podmínky registrace Soutěže se mohou zúčastnit všichni studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol a tvůrci do třiceti let. Soutěžící musejí sebe a svůj návrh zaregistrovat prostřednictvím online formuláře, který je umístěn na webu soutěže. Konečný návrh pak musí být zaslán poštou nebo osobně do 18 hodin na adresu organizátora soutěže (CZECHDESIGN.CZ, o.s., K Safině 562, Praha 4 – Šeberov, 149 00), a to nejpozději do ** 29. března 2010 ** (v případě zaslání poštou se bere v potaz datum podání). Podrobnější informace o pravidlech soutěže najdete zde. Vyhlášení výsledků soutěže a vernisáž výstavy výherních prací proběhne ** v květnu 2010 **. Výherci v obou kategoriích i v soutěžních skupinách obdrží 20 000 Kč. Navíc bude vyhlášena speciální cena CZECHDESIGN.CZ.

Zdroj: www.mlady-obal.cz