Na ČZU startuje podnikatelský inkubátor Point One

7. 10. 2014 | Tiskové zprávy

Slavnostní otevření proběhne za účasti prorektora pro strategii a informační systémy ČZU doc. Ing. Tomáše Šubrta, Ph.D., a vedoucí Centra inovací a transferu technologií ČZU Ing. Gabriely Jirátové. Přítomen bude rovněž generální ředitel poradenské společnosti Everesta Radomil Bábek a první uživatelé inkubátoru z řad studentů ČZU, kteří na místě osvětlí své záměry.

„Členové“ inkubátoru nastoupili od října na základě výběrového řízení, které proběhlo letos v červnu. Celkem bylo vybráno 9 studentů v rámci pěti projektů, zaměřených na nové typy služeb a specifických SW aplikací. Inkubace, tedy pobyt v centru Point One, je plánována na 5–12 týmů, během nichž členové absolvují plánovaný program podpůrných aktivit, protože inkubátor není jen střecha nad hlavou, ale zároveň podpora v osvojení si organizačních postupů a při získávání manažerských zkušeností.

Nábor nových týmů do inkubátoru bude probíhat třikrát za rok. Výběr provádí hodnotící komise složená ze zástupců univerzity. „Cílem je zvýšit transfer výsledků výzkumu do praxe na základě požadavků komerční sféry. V nově zrekonstruovaných prostorách chceme provádět vybrané týmy s perspektivou na start-up inkubačním programem, což jsou především školení, koučování, organizování seminářů s podnikatelskou tematikou či poradenství,“ říká prorektor pro strategii doc. Ing. Tomáš Šubrt, Ph.D.

Podnikatelský inkubátor je situován na ČZU, kolej F (Kamýcká 1281, Praha-Suchdol). Webové stránky inkubátoru: pointone.czu.cz

Gabriela Koláčková,
manažerka inkubátoru Point One,
kolackovag@pef.czu.cz